Ambassadør i sit fødeland


Ambassadør i sit fødeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Diplomaten Laurids Mikaelsen 60 år mandag, og det bliver en dag, han kan fejre som Danmarks ambassadør i Litauen.

Det er en post, han har haft siden september 2007, og det er hans tredje udstationering som ambassadør.

Laurids Mikaelsen er søn af lægeparret Søren Emil og Anna Mikaelsen, og fødselaren kom til verden et sted, hvor fødsler af danskere ikke er hverdagskost.

Han blev nemlig født i Kiukiang i det sydlige Kina, hvor forældrene arbejdede sammen med en lille gruppe danske missionærer.

Men Laurids Mikaelsen valgte ikke lægevejen som forældrene. Han kastede sig i stedet over jurastudier på Aarhus Universitet, hvor han i 1973 blev cand.jur. Han fortsatte med at fordybe sig i paragrafferne og har også en PhD. i folkeret og har studeret EF-ret.

I 1976 havnede han i Udenrigsministeriet og tog dermed fat på en lang karriere, der blandt andet har ført ham til ambassaden i Washington som ministerråd, ligesom han i en periode var chef for Udenrigsministeriets juridiske tjeneste.

Ambassadørkarrieren begyndte i 1998, da han blev Danmarks ambassadør i Warszawa i Polen.

I 2004 vendte han så tilbage til det land, han blev født i. Han blev Danmarks ambassadør i Beijing, inden han overtog ambassadørposten i Vilnius i Litauen sidste år.

Laurids Mikaelsen er gift med Grete Mikaelsen. (ritzau)

Ambassadør i sit fødeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce