Alsidig journalist fylder rundt


Alsidig journalist fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere TVA-medarbejder Lone Zilstorff bliver 60 søndag

Journalistik har mange hjørner, og for Lone Zilstorff, der fylder 60 år søndag, har journalistikken bragt hende vidt omkring i det danske medielandskab.

Zilstorff blev noget nær landskendt gennem sit arbejde i Danmarks Radio, fra 1979 som indenrigspolitisk reporter på TV Avisen og fra 1988 som studievært på TV Avisen og DR's Søndagsmagasin.

Hun begyndte sin journalistiske karriere på Dagbladet Vestkysten i Esbjerg og fortsatte i 1969 til Vestkystens politiske redaktion på Christiansborg. Og dengang var kvinder i journalistik stadig et særsyn.

- Da jeg begyndte at arbejde på Christiansborg i 1969, var der omkring 50 journalister i presselogen. Vi var kun fem kvinder. Heldigvis er det anderledes i dag, fortalte Lone Zilstorff i et interview i journalisternes fagblad i 2001.

Efter tiden i Danmarks Radio skiftede Lone Zilstorff i 1990 til et job som informationschef i Danmarks Turistråd og efterfølgende Det Kongelige Teater i København. Hun vendte tilbage til DR blandt andet som redaktionschef med ansvar for etableringen af Nyhedstimen på DR1 og magasinprogrammerne Horisont og Nyhedsmagasinet.

Siden 2002 har Lone Zilstorff undervist blandt andet som lektor i journalistik på Syddansk Universitet og som ekstern lektor på Copenhagen Business School, CBS. Zilstorff holder meget af at undervise og kalder det "inspirerende og smaddersjovt". Hun arbejder fortsat som aktiv journalist og underviser i journalistik og har senest været ansat i Kræftens Bekæmpelse.

Trods mange år med tv som sit foretrukne udtryksmiddel, har Lone Zilstorff ikke lagt det skrevne ord på hylden. Hun debuterede i 2004 på Gyldendal med romanen "Kvinderne i Klithuset".

(ritzau)

Alsidig journalist fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce