Afsked med universitetet


Afsked med universitetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Litteraturhistorikeren, dr. phil. Pil Dahlerup fylder 70 år mandag.

Pil Dahlerup er vokset op med sine to søstre, Drude og Ulla, på Thestrup Højskole, hvor hendes far og mor var lærere. Det har, efter eget udsagn, givet hende interessen for litteraturen. Således indleder hun sit værk "Dansk Litteratur":

"Inderst i min tekstlæsning ligger en glæde ved at lytte til det digteriske ord. Det har jeg fået i min grundtvigske barndom af min far, Erik Dahlerup og min mor, Elin Appel", lyder citatet.

De første to bind af "Dansk Litteratur" fra slutningen af 1990’erne rummer omkring tusind sider om middelalderen og tegner til at blive et hovedværk for forfatteren såvel som for faget.

Ud over litteraturhistorien har Pil Dahlerup skrevet bogen "Det Moderne Gennembruds Kvinder" fra 1983, som hun fik George Brandes-Prisen og en doktorgrad for.

Litteraturhistorikeren har været gæsteforelæser ved London University og undervist i skandinavisk litteratur på University of California i Berkeley, hvilket resulterede i endnu en bog "Dekonstruktion - 90’ernes litteraturteori".

Fritiden bruger hun på sine børnebørn og sine roser. Danskstuderende har også optaget meget af hendes tid, men samtidig med sin 70-års fødselsdag tager Pil Dahlerup afsked med Københavns Universitet og Georg Brandes Skolen, som hun har været leder af.

Mandag holder hun afskedsforelæsning under titlen "Georg Brandes’ billeder: Intermediale perspektiver".

(ritzau)

Afsked med universitetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce