Advokat med mange skvulp


Advokat med mange skvulp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Stå aldrig til søs, lad de andre stå". Advokat Jan Erlund fulgte ikke admiralens råd i visen fra operetten Pinafore.

Sig ØK, DFDS, B&W og skandalen om den udbrændte færge Scandinavian Star. Advokat Jan Erlund stod til søs i dem alle.

Gennem en lang karriere har han været en både udskældt og hyldet bestyrelsesformand i søfarts- og skibserhvervet, der har lært ham at kende som en rigtig fighter, der aldrig giver op, selv om bølgerne går højt. Det gav ham på et tidspunkt den uofficielle titel som Danmarks mest omtalte bestyrelsesformand.

Jan Erlund, der i dag fylder 70 år, er gennem sin lange advokatkarriere blevet synonym med brandslukning og hovedrengøring i kriseramte virksomheder. Som bestyrelsesformand stod Jan Erlund i spidsen for det hæderkronede nationalklenodie Østasiatisk Kompagnis forvandling fra rederi til babymadsproducent med Singapore som hovedkvarter.

Forvandlingen var tvingende nødvendig for selskabets overlevelse, og der blev skåret ind til benet i virksomheden i slutningen af 1990’erne.

Erlund var formand for ØK i 14 år. Han blev også kaldt ind som problemknuser, da det nu krakkede skibsværft B&W lå underdrejet i voldsomme vanskeligheder, og han fik færgerederiet DFDS på rette kurs.

Jan Erlund er advokat med speciale i søret, og i sagen om den udbrændte færge Scandinavian Star repræsenterede han forsikringsselskaberne Skuld og Fjerde Sø.

Efter uddannelsen som jurist fra Aarhus Universitet i 1964 fik han et stipendiat på Nordisk Institut for Sjørett i Oslo året efter. I 1965 blev han partner i advokatfirmaet Gorissen, Federspiel og Kierkegaard, hvor han var frem til 2007.

I dag bor Jan Erlund i Hellerup, han er en ivrig golfspiller, men bestrider fortsat en række bestyrelsesposter i ind- og udland.

Selv om Jan Erlund stod til søs, vankede der alligevel lidt kors, bånd og stjerner: Dronningen har hædret Erlund ved at slå ham til Ridder af Dannebrog af 1. grad. (ritzau)

Advokat med mange skvulp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce