90 år og fuld af liv


90 år og fuld af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 år: Tvillingerne Ester Sørensen, Bystævnevej 21, Odense V , og Martin Jensen, Nytoften, Odense SØ, fylder 90 år fredag.

Esther og Martin blev født i den lille landsby Sø Søby ved Assens. De voksende op sammen med tre søskende på et husmandssted på seks tønder land, hvor fire-fem køer, grise, høns og en omfattende køkkenhave gjorde familien selvforsynende.

Tvillingerne kom ud at tjene på forskellige gårde efter konfirmationen.

Esther Sørensen blev gift i 1937 og flyttede til Odense, hvor hun fik arbejde på blandt andet konservesfabrikken. Når der ikke var arbejde her, tog hun forskellige rengøringsjob.

Senere blev hun ansat på Tørring Cigarfabrik, hvor hun nåede at være i 27 år, inden maskiner overtog arbejdet. Det passede med at Ester Sørensen kunne gå på efterløn.

Hun blev gift anden gang i 1959. Parret dyrkede friluftslivet blandt andet som fastliggere på Løgismose Campingplads, men de seneste 25 år har Ester Sørensen været alene. Hun har altid levet et rigt socialt liv, rejst i udlandet og gået til yoga og tysk, til højt op i alderen. Hun kan lide at lytte til musik af Erann DD, og er god til at finde gaver til tvillingebrorens fem børnebørn.

Martin Jensen tjente på gårde på Fyn og Sjælland, indtil han blev 26 år. Da blev han ansat som traktorfører på en af de store gårde.
Tvillingerne Ester Sørensen og Martin Jensen fylder 90 år på fredag.
Tvillingerne Ester Sørensen og Martin Jensen fylder 90 år på fredag.

Blev chauffør

I 1946 begyndte han at køre vareture i lastbil for en blandet landhandel. Her skulle han blandt andet læsse både foderstof og brændsel med håndkraft. Foruden arbejde hos Muus på Odense Havn har han været ansat på Fraugde Plovfabrik, og Martin Jensen sluttede sit arbejdsliv som chauffør hos Erik Nielsen i Odense. Han var en stilfærdig, lun kollega, arbejdsom og næsten uden en sygedag.

Martin Jensen blev gift i med Grethe i 1954. I hjemmet i Fraugde, hvor parret boede i næsten 50 år, voksede tre børn op, hvoraf den yngste overtog hjemmet for få år siden, da parret flyttede i noget mindre.

Haven i Fraugde var Martin Jensens store interesse sammen med interessen for en Nimbus og andre køretøjer. Parret har også været aktive campister med mange ture til blandt andet Haderslev.

Mange aktiviteter

Tvillingeparret er stadig i fuldt vigør, i god fysisk form og fuldstændig åndsfriske. Martin Jensen spadserer fem kilometer hver morgen og læser mange bøger om allehånde emner samt følger håndboldkampe i fjernsynet.

Ester Sørensen går til møder i ældreklubben, boligforeningen og fagforeningen, spiller kort, løser kryds og tværs og tager på ture rundt i landet, så man er næsten heldig at træffe hende hjemme.

Fælles for dem er, at Fyens Stiftstidende har været en del af deres hverdag i årtier, og de glæder sig stadig til at læse om stort og småt hver eneste dag.

90 år og fuld af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce