90 år: Han er iværksætter helt ind i hjertet

(ARKIV) Nils Foss. Stifteren af Foss Electric fotograferet den 13. april 2015. Tidl. direktør, civilingeniør Nils Foss fylder 90 år fredag den 11. maj 2018.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

90 år: Han er iværksætter helt ind i hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 11. maj fylder Nils Foss 90 år.

Det begyndte med et måleapparat, der kunne måle fugt i korn. Siden opfandt han og hans folk redskaber til analyse af mælk, kød, vin og foder.

Civilingeniør Nils Foss er stifteren af en af Danmarks store erhvervssucceser - virksomheden Foss A/S, som udvikler og producerer højteknologisk måleudstyr til landbruget og fødevarebranchen. Firmaet blev grundlagt af fødselaren og hans far i 1956. Virksomheden har hovedsæde i Hillerød, har i dag 1370 medarbejdere på verdensplan og er en del af det familieejede holdingselskab N. Foss & Co.

Virksomheden har bragt stor økonomisk velstand med sig, og familien Foss' formue er de seneste år vokset. Den blev i 2017 listet som den ottenderigeste familie i Danmark med en formue på 12,3 milliarder kroner.

Nils Foss sagde officielt farvel til positionen i toppen af sit livsværk i 2006, hvor han forlod posten som bestyrelsesformand. I dag er det sønnen Peter Foss, der sidder for bordenden ved bestyrelsesmøderne i familievirksomheden.

Fødselaren blev født på Frederiksberg, blev student fra Gentofte Statsskole og var færdiguddannet civilingeniør i 1952. Med sit uddannelsesvalg fulgte han i fodsporene på både sin far og farfar.

Foruden at have været direktør og bestyrelsesformand i Foss har Nils Foss været administrerende direktør for den danske cementkoncern FLSmidth. Nils Foss' farfar, Alexander Foss, var i sin tid partner i netop FLSmidth, som han var med til at opbygge fra slutningen af 1800-tallet.

Fødselaren har været medlem af hovedbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti og var fra 1989 til 1996 formand for Dansk Flygtningehjælp.

Bridge og tennis er blandt Niels Foss' hobbyer, ligesom han i mange år har været en aktiv jæger.

I dag nyder han mest tiden med familie og venner. Han er gift med kunstmaleren Dorte Foss og har to sønner, en datter samt otte børnebørn og fire oldebørn. Børnene Peter, Nils Christian og Pernille er alle med i virksomheden Foss' bestyrelse. (Ritzau)

90 år: Han er iværksætter helt ind i hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce