90 år: Elin Reimer ser stadig gerne "Matador"

(ARKIV) Elin Reimer ankommer til musicalen Matador den 10. juni 2007. Onsdag den 7. marts: Skuespiller Elin Reimer fylder 90 år Onsdag den 7. marts 2018. (Foto: Simon Bohr/Scanpix 2018)

90 år: Elin Reimer ser stadig gerne "Matador"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag den 7. marts fylder Elin Reimer 90 år, og det er ikke alle skuespillere forundt, at de kan se sig selv i tv, når en film eller serie bliver genudsendt 40 år efter indspilning.

Men det kan Elin Reimer, der fik sit helt store folkelige gennembrud i tv-serien "Matador" som kokkepigen Laura, der har styr på familien Varnæs' husholdning og sladderen i Korsbæk.

Hun kan se tilbage på en lang karriere, der favner over 60 film, teaterforestillinger, tv-serier og revyer.

Men at være en del af tv-klenodiet "Matador" har alligevel været det største i Elin Reimers karriere, og det var en bevægende oplevelse for hende at følge serien sidste år, da den blev genudsendt.

- Bare det at gense skuespillerne igen er et bevægende øjeblik for mig. Vi kæmpede alle for at præstere et godt resultat. Samtidig oplever jeg også glæden ved at have været med i noget, der er så godt skruet sammen. Det er en stor ting, fortalte hun sidste år til ugebladet Her&Nu.

Allerede som barn spillede Elin Reimer teater ved Politikens børneteater og var med i eventyrspil for børn i radioen. Da hun var 20 år, blev hun uddannet skuespiller ved De Frederiksbergske Teatres Elevskole.

På filmlærredet blev Elin Reimer et kendt ansigt i filmene "Krummerne", hvor hun spiller den skrappe og lettere hysteriske underbo Fru Olsen, hvis lysekrone kommer i faretruende svingninger, når familien Krumborg hopper rundt ovenpå.

Igennem årene er hun blevet tildelt Aarhus Teaterforenings Ærespris, Tagea Brandts Rejselegat, Bodil Ipsens Mindelegat, og så er hun Ridder af Dannebrog.

Pensionisttilværelsen nyder hun i sit hus i Virum nord for København, hvor hun får god hjælp fra venner og familien til at holde haven. (Ritzau)

90 år: Elin Reimer ser stadig gerne "Matador"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce