85


85

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensioneret oberst Mogens Kjær Sørensen, Troense Strandvej 52, Troense, fylder 85 år fredag.

Mogens Kjær Sørensen, der er landmandssøn fra Jordløse i det daværende Holbæk Amt, blev også selv landbrugsuddannet, inden han i slutningen af besættelsestiden blev draget ind i modstandsarbejdet i København.

Efter krigen indledte han den militære løbebane som artillerist, blev løjtnant i 1948 og i 1952 fungerende leder for Luftmeldedistrikt Kolding. I 1961 blev han oberstløjtnant, året efter stabschef i flyverhjemmeværnet, men skiftede i 1968 uniformsfarve og overtog ledelsen af Hjemmeværnsdistrikt Sydfyn.

I 1977 udnævntes han til oberst og det vigtige hverv som chef for Hjemmeværnsregion II, der som landets største dækkede Århus, Viborg og Ringkøbing amter med en snes tusinde medlemmer.

Både på Sydfyn og senere i Jylland huskes obersten som en moderne indstillet officer, åben for nye tanker og idéer, som kan styrke de frivillige værn.

I de aktive år færdedes han gerne blandt sit mandskab og var en god samarbejdsformidler, lige fra top til bund. I alle årene i Jylland bevarede Mogens Kjær Sørensen sit dejlige hus i Troense, hvor han siden pensioneringen i 1990 nu nyder sit otium - stadig på farten til møder og sammenkomster indenfor hjemmeværn og militær landet over.

85

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce