85 år: Dollars-diva fik gennembrud i sen alder

(ARKIV) Actress Joan Collins arrives at the 21st annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles, California January 25, 2015. Den engelsk skuespiller Joan Collins fylder 85 år onsdag den 23. maj 2018.. (Foto: MIKE BLAKE/Ritzau Scanpix)

85 år: Dollars-diva fik gennembrud i sen alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engelske Joan Collins, der onsdag den 23. maj fylder 85 år, er som feteret skuespillerinde med stor udstråling og meget høje forventninger til sine omgivelser selveste definitionen på en diva.

Men livet som ombejlet kendis på den globale sæbeopera-scene begyndte først i en sen alder.

I sit livs efterår bærer englænderen, der blev født i London i 1933, fortsat en slående lighed med den væsentligt yngre Collins, der fik sin glansrolle som Alexis Carrington i tv-serien "Dollars".

Det var tilbage i 1981, hvor hun blev en del af skuespillerholdet i den dengang skrantende sæbeoperas anden sæson. Hun blev hængende indtil 1989 og blev den vel nok uden sammenligning mest berømte karakter fra serien.

Fornærmelser lød bare godt, når de kom fra Collins' mund, og hun formåede i den grad at give sin manipulerende og magtfulde rolle liv og sjæl.

Rollen som Alexis fik hun som sagt først som 48-årig. Før da kunne man opleve hende i en for eftertiden række mindre kendte Hollywood-produktioner, og sågar en enkelt rolle i sci-fi-sagaen "Star Trek".

Intet før eller efter står mål med Dollars-rollen, som hun gerne genopliver i andre sammenhænge, for eksempel i en nyere reklame for chokoladebaren Sneakers, hvor hun spiller en mand, der bliver til en diva, når han er sulten.

Joan Collins har på sine ældre dag også skrevet en del bøger, såvel selvbiografier som romaner. Den seneste "The St. Tropez Lonely Hearts Club" udkom i 2015.

Hun er gift med Percy Gibson, som er hendes femte ægtemand, og hun er af den og givetvis mange andre grunde også en hyppig gæst i de kulørte blades spalter.

At være ombejlet trives hun godt med, og Joan Collins har da heller ingen betænkeligheder ved at at give sine politiske holdninger til kende. Hun var blandt andet tilhænger af brexit, Storbritanniens farvel til EU.

I år kan man opleve hende i showet "Joan Collins Unscripted", som hun turnerer med i Storbritannien, og hvor man kan opleve hende fortælle vittigheder og svare på spørgsmål fra sin stadigt store fanskare. (Ritzau)

85 år: Dollars-diva fik gennembrud i sen alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce