80


80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere gårdejer Johannes Vest, Bobjergvej 5, Bobjerg, Lunde på Sydfyn, fylder 80 år fredag.

Johannes Vest, der er smedesøn fra Ollerup, tjente som ung ved landbruget og blev på et tidspunkt bestyrer af sin mors fødehjem på Bobjergvej i Lunde sogn, og i 1960 overtog har gården.

Fire år forinden var han blevet gift med Louise og havde dengang gård ved Kværndrup. Landbruget i Bobjerg blev drevet med både køer og grise frem til 1978, hvor han gik over til udelukkende at arbejde med søer og slagtesvin, men i 1992 afleverede han de sidste svin til slagteriet.

Livet igennem har Johannes Vest været levende optaget af lokalhistorie, og for snart mange år siden kom han med i de lokalhistoriske studiekredse, som folk som Hans Nørgaard og Folmer Riis stod bag, og som gik forud for Lokalhistorisk Forening i Egebjerg.

Her har Johannes Vest i mange år og indtil for en halv snes år siden været arkivleder og fra 1981 med i bestyrelsen. Han interesserer sig også for folkedans og slægtsforskning.

Johannes Vests fine samling af gamle landbrugsredskaber var et helt museum værdigt, men desværre lykkedes det aldrig at få gennemført de planer. En del af redskaberne er tilgået andre museer, i andre tilfælde har de været udlånt til udstillinger, friluftsforestillinger m.v.

For sin indsats for "det gamle Sydfyn" tilkendtes han i 1998 Svendborg & Omegns Museums "Barselskrukke", der hvert år overækkes til én, der i årets løb har barslet med særligt mange kulturhistoriske idéer.

Johannes Vest har også været medlem af menighedsrådet og været i bestyrelsen for borgerforeningen.

80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce