80


80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstneren Jørgen Eggers, Snøde Landevej 85, Snøde, Langeland, fylder 80 år mandag.

Jørgen Eggers, der voksede op på Amager, følte sig allerede som barn nært knyttet til naturen og dens mange små og store mirakler, for eksempel hvad der myldrer af liv i diverse vandhuller. På Langeland gør han som medlem af Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomité en indsats for at få kommunen til at rense gadekærene bedst muligt og således sikre denne specielle form for natur.

Som ung blev Jørgen Eggers bogbinderuddannet og tog svendeprøve med sølvmedalje. Tidligt begyndte han at male og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1951.

I 1965 blev han dekoratør på Danmarks Akvarium i Charlottenlund, hvor han nåede 30 års kreativt virke med alle former for dekorationer. Om sommeren har han været rundviser for talrige gæster. Ind imellem har han også lavet akvarier i blandt Helsingør, Akva i Silkeborg og i Thailand.

I 1995 flyttede Jørgen Eggers med sin hustru til Langeland, hvor hun døde tre år senere. Selv har han indrettet galleri i tilknytning til privaten og sælger blandt andet mange billeder til tyske feriegæster. Om en uge viser han et udsnit af sin kunst ved en særudstilling på Danmarks Akvarium.

Jørgen Eggers' interesse for naturen har ført til formandsposten for den komité, der hvert år i januar på Fyns Amts Avis uddeler Den fynske Naturpris.

80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce