75


75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensioneret toldbetjent Hans Peter Krogh Petersen, Gyldenbjergsvej 2, Svendborg, fylder 75 år i morgen.

Hans P. K. Petersen er født og opvokset på Tåsinge og tjente som ung på flere af øens gårde, og efter ophold på Kalø Landbrugs & Sprogskole tog han til England. Militærtiden omfattede blandt andet tjeneste i Itzehoe og FN’s fredsbevarende styrke i Israel, inden han sluttede militærtjenesten som math på Nørre Uttrup Kaserne.

I 1961 startede han ved Toldvæsenet i København og kom i 1966 til Svendborg og arbejdede blandt andet i kontrollen ved de daværende færgeruter over Østersøen.

Da Hans P. K. Petersen som 60-årig gik på efterløn, blev der for alvor mulighed for at dyrke sin og hustruen Ingrids fritidsinteresser: Folkedans og rejselyst, ofte kombineret ved stævner og dansefestivaler både inden og uden for landets grænser, fra Frankrig til Grækenland, fra Grønland til Rusland.

Ægtefællernes egne rejser knytter sig til lande i flere verdensdele. Den mest oplevelsesrige var en fire måneders rejse jorden rundt for en halv snes år siden, og i fjor var USA for anden gang på planen. Hver gang vender parret tilbage med lysbilleder, som de har vist i foreninger og efterlønsklubber.

De kortere rejser omfatter hyppige besøg hos de tre børn, datteren i Odense, en søn i Norge og en på Sjælland, samt de i alt seks børnebørn, deraf to i Odense.

75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce