75


75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engang var det regler, love og cirkulærer, der optog juristen Finn Larsen, som i en årrække var politimester i Aalborg. Efter pensioneringen har han kigget i en anden retning: Teologi, filosofi og etik.

Finn Larsen, der bor i Nørresundby og fylder 75 år i dag, er en af de politimestre, der har raget op i ordensmagtens landskab. Dels sad han som chef i en af landets dengang største politikredse, og dels havde han indflydelse på lovgivningen, fordi han blandt andet sad i Strafferetsplejeudvalget. Her sad han fra 1985 og indtil 1995 og forberedte nye regler om f.eks. politiets muligheder for ransagning og aflytning.

I sin tid som medlem af Redningsrådet var han optaget af kontrol med redningsudstyr og med brandfolks evne til at reagere hastigt på alarmmeldinger.

Efter juridisk embedseksamen fra Århus Universitet i 1959 var Finn Larsen i New York og derefter i Udenrigsministeriet, før han trådte ind i politiets og anklagemyndighedens rækker. Karrieren førte til posten som politimester i Hjørring fra 1977 til 1990, og derefter avancerede han til Aalborg, hvor han lagde uniformen i 2000.

Som pensionist har han lagt juraen og den gamle lov og orden-verden bag sig. Nysgerrigheden går i en anden retning: På syvende år deltager han i et kursus i teologi, hvor filosofi og etik udforskes og diskuteres. (ritzau)

75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce