75-årig bag 75 udgivelser

Ingeniør og forfatter Mogens Boman fylder 75 år 23. august 2008

75-årig bag 75 udgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtidig med sin 75 års fødselsdag i dag kan Mogens Boman, Udsigten 24, Gentofte, fejre, at han har skrevet 75 bøger, hvoraf den sidste "Safari i Afrika" netop er udkommet.

Hans tilværelse har været begivenhedsrig. Han er født i Odense og blev student på Mulernes Legatskole i 1950. Herefter sejlede han verdenshavene tynde, inden han gik i land og blev ingeniør. Med sin indstilling om mindst at være tre år og højst fem i et job for ikke at gro fast, har det ført til spændende ansættelser.

Blå bog nævner titler som undervisningsassistent, medudvikler af Europas første edb-litteratursøgningssystem på DtB, direktør i Edb-rådet, overbibliotekar på Universitetsbiblioteket, projektdirektør i International Sundhedsplanlægning i Doha, Qatar, generalsekretær i Danmedia, informationschef i KTAS og afslutningsvis partner i Boman Kommunikation, hvor han især beskæftigede sig med EF-direktiver og deres konsekvenser for dansk erhvervsliv.

Tilhørsforholdet til Fyn er stadig bevaret gennem sommerhuset i Hasmark og udbygget med to spændende bøger om strandens historie samt en historisk udfordrende beskrivelse af Runestenen i Glavendrup.

Ud over at have skrevet og medvirket i de første tv-voksenundervisningsserier i DR, blandt andet "På bølgelængde med elektronikken", "Stil ind på regnestokken" og "EDB og Dem" har han holdt utallige radioforedrag om teknik og videnskab.

Siden pensioneringen har han fortsat sin store interesse for at rejse rundt i verden, og sammen med hustruen blandt andet være på ekspedition til de hytter i Antarktis, hvorfra flere af de store rejser mod Sydpolen udgik. Sidst var det en tur med "Shangri-la-ekspressen" til Tibet.

75-årig bag 75 udgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce