75 år: Storsmilende på og uden for scenen

(ARKIV) Skuespiller Lisbet Lundquist, den 8. september 1998. Skuespilleren Lisbet Lundquist fylder 75 år søndag den 25. marts 2018. . (Foto: LARS MØLLER/Scanpix 2018)

75 år: Storsmilende på og uden for scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lisbet Lundquist, der søndag den 25. marts fylder 75 år, har alle dage haft krudt i røven.

Hun har danset med parnasset og spillet skuespil både på de skrå brædder og i danskernes tv-stuer. Og det har sjældent været kedeligt.

I sine unge år studerede hun dansk og medicin på universitet og droppede begge dele, missede teaterskolen, men kom alligevel i lære som skuespiller, og hurtigt var hun om sig med roller i både teater, revyer og film.

Ved Cirkusrevyen var det blandt andet et venskab med Dirch Passer, som fik hende til at tro på sine egne evner. Og Lisbet Lundquist lærte sit kram på scenen, ikke på skolen. På en lang række teatre og blandt andet som en del af kvindekabaretten Byens Bedste Bryster.

I erotiske film, børnefilm, gysere og komedier spillede hun bærende roller i de første år af skuespilkarrieren, inden hun også udvidede paletten til tv-serier.

Mest kendt er hun nok for rollen som den alkoholiserede og utro Kirsten i "Rejseholdet" samt Lillebeth, mor til titelrollen i en anden seriesucces, "Rita".

Tv-seere vil også genkende hende som en livlig og lattermild deltager i diverse quiz- og underholdningsprogrammer.

Ud over at have en kærlighed til skuespillet er Lisbet Lundquist fascineret af ord. Derfor blev skuespillerkarrieren suppleret med titlen som bestsellerforfatter i 1998, da hendes bog "Dovne piger syer med lang tråd" blev udgivet.

De senere år er hun fortsat med at skrive: Klummer og artikler til aviser, børnenoveller, revytekster og yderligere tre bøger er det indtil videre blevet til, mens skuespilrollerne er blevet sjældnere.

Den seneste bog, en samling i ret høj grad sandfærdige erindringer, "Hvor er stjernerne når det er lyst", udkommer i forbindelse med 75-års-dagen. (Ritzau)

75 år: Storsmilende på og uden for scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce