75 år: Klaus Hækkerup gik imod partilinje om EU

KLAUS HÆKKERUP. MF SOCIALDEMOKRATIET. FV98

75 år: Klaus Hækkerup gik imod partilinje om EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klaus Hækkerup fylder lørdag den 24. marts 75 år.

Med efternavnet Hækkerup er Klaus på forhånd næsten sikker på være en kendt socialdemokrat. Han har fornemme aner som søn af Grete og Per Hækkerup, en tidligere topminister og folketingsmedlem.

Klaus Hækkerup blev i 1972 cand.polit. og begyndte sin karriere som vicekontorchef i Amtsrådsforeningen 1972-78. Så blev han borgmester 1978-88 i Fredensborg-Humlebæk Kommune.

I 1988 gik han som borgmester, da han blev valgt til Folketinget. Her sad han indtil 2011.

I hele perioden repræsenterede han på Christiansborg kommunerne nord for Roskilde Fjord: Frederikssund, Jægerspris, Skibby, Frederiksværk, Hundested og Halsnæs.

I Folketinget kæmpede han især for kollektiv trafik og grøn energi. Han så skeptisk på krigen i Afghanistan, hvor Danmark sendte specialstyrker til efter angrebet på USA 11. september 2001 og i flere år kæmpede i Helmand-provinsen.

I 2007 gik han imod Socialdemokratiets partilinje sammen med Thomas Adelskov, nu borgmester i Odsherred Kommune, og Julie Skovsby.

Den kritiske trio krævede en dansk folkeafstemning om EU's Lissabon-traktat.

Klaus Hækkerup har bidraget til at fortsætte Hækkerup-klanens prominente position i Socialdemokratiet. Hans ene søn Nick var i flere år Hillerøds borgmester og er nu partiets udenrigsordfører.

Hans anden søn Ole sad i Folketinget 1998-2001 og 2007-15. Ole Hækkerup er gift med fynske Karen Hækkerup, som var justitsminister i Helle Thorning-Schmidts S-R-SF-regering, før hun blev chef for Landbrug & Fødevarer. (Ritzau)

75 år: Klaus Hækkerup gik imod partilinje om EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce