75 år: Han sætter tyrolerhatten, som han vil

Entertainer Johnny Reimar, 75 år. Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

75 år: Han sætter tyrolerhatten, som han vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sommerdag i 1943 kom Reimar Kristensen til verden i Odense, hvor han også voksede op som søn af en biograf-operatør og en kontorassistent.

Realeksamen blev hentet fra Korsløkkeskolen i 1959, og i 1963 kunne han kalde sig uddannet reklametegner.

I dag er han kendt som Johnny Reimar, og under det navn har han været alt fra vært, producer og talentspejder til reklametegner, rockveteran og slagersanger. Og sin hjemby glemmer han ikke, for han har i mange år været fast indslag i Odenses tarteletfestival.

Tirsdag den 12. juni fylder han 75 år.

75-års fødselsdagen falder sammen med, at Johnny Reimar kan markere sit diamantjubilæum efter 60 år i musikbranchen.

- Jeg har aldrig været bange for at forny mig eller skifte kasketter - fra rock'n'roll og "Du burde købe dig en tyrolerhat" til gudhjælpemig også Smølferne. Jeg har været heldig og samtidig haft næse for tingene, siger Johnny Reimar.

For ham står amatørtiden blandt højdepunkterne.

- Det lyder måske lidt uretfærdigt, i forhold til de kæmpe succeser jeg har haft indimellem, men når jeg tænker tilbage på gennembruddet i 1958 og de år, der kom lige efter, kildrer det næsten i maven, fortæller han.

Det var også musikken, der dannede rammen om Johnny Reimars møde med sit livs kærlighed.

I 1966 blev han hyret til at optræde ved et modeshow. Mellem de mange modeller var der kun én pige, der fangede hans blik: Annie.

Det sagde bang, og sidste sommer fejrede parret guldbryllup.

Uden sit bagland havde han ikke kunnet gøre det, som han har gjort, fortæller han.

- Min fantastiske hustru har altid sørget for, at alt var i orden derhjemme med huset og børnene.

Selv om Johnny Reimar for længst har passeret pensionsalderen, har han ingen planer om at trække stikket. Så længe stemmen og helbredet holder, og der er folk, som kommer til koncerterne, bliver han ved.

- Når man har været længe nok i branchen, bliver man til det, de kalder for en legende. Så bliver man ligesom museumsgenstande fundet frem, passet på og brugt indimellem.

- Jeg har en uhøjtidelig stil og går lige i flæsket på folk, og så har jeg et repertoire, som egner sig til fest og farver. Jeg synes, det er smigrende, at man ringer til en 75-årig, når der skal sættes gang i foretagendet, griner han. (ritzau/Bo)

75 år: Han sætter tyrolerhatten, som han vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce