75 år: Han afslørede en af USA's største skandaler

(ARKIV) WASHINGTON, DC - MARCH 04: Bob Woodward, associate editor at The Washington Post, speaks during the annual conference of the National Association of Counties (NACo) March 4, 2013 at the Washington Hilton Hotel in Washington, DC. Amerikansk Watergate-journalist Bob Woodward fylder 75 år mandag den 26. marts 2018. (Foto: ALEX WONG/Scanpix 2018)

75 år: Han afslørede en af USA's største skandaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det siges tit, at unge journalister går ind i faget for at vælte ministre. Bob Woodward, der fylder 75 år mandag den 26. marts, gjorde noget endnu større: Han væltede en præsident.

Bob Woodward udgjorde i 1970'erne sammen med sin kollega Carl Bernstein på avisen Washington Post det berømte makkerpar, der bragte præsident Richard Nixon til fald.

I løbet af to år kom de to på sporet af en af USA's største skandaler. Nemlig at præsidenten og hans inderkreds havde forbindelser til og modarbejdede opklaringen af et indbrud i deres politiske modstanderes hovedkvarter, Watergate.

Sagen voksede ikke mindst takket være den højt placerede hemmelige kilde Deep Throat, og i 1974 måtte Nixon som den første amerikanske præsident nogensinde gå af før tid.

Watergate-skandalen er foreviget i filmen "Alle præsidentens mænd", der stadig er pligtstof for unge på vej ind i journalistfaget. Men også resten af Bob Woodwards karriere er værd at bide mærke i.

- Han har en ekstraordinær evne til at få ellers ansvarlige voksne mennesker til at afsløre alt over for ham, har tidligere CIA-chef og forsvarsminister Robert Gates sagt om Bob Woodward.

I snart 50 år på Washington Post har han gravet i de vigtigste emner i og omkring amerikansk politik. Watergate-dækningen indbragte avisen Pulitzerprisen, og samme hæder tilfaldt avisen i 2002 for dækningen af angrebene på USA 11. september 2001. Også det arbejde var Woodward engageret i.

Han har også fået talrige andre hædersbevisninger i løbet af sin karriere.

Trods sin høje alder er han fortsat aktiv som medredaktør på Washington Post.

Bob Woodward har udgivet en lang række bestseller-bøger. Heriblandt en bog om baggrunden for den amerikanske invasion af Irak i 2003, en bog om CIA's hemmelige virksomhed og en om USA's krig mod terror. (Ritzau)

75 år: Han afslørede en af USA's største skandaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce