70 år: Han har alle dage været noget ved musikken

(ARKIV) Leif Wivelsted under åbning af Tunø Festival den 5. juni 2012. Tidligere DR-programmedarbejder Leif Wivelsted fylder 70 år tirsdag den 8. maj 2018.. (Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix)

70 år: Han har alle dage været noget ved musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag den 8. maj fylder Leif Wivelsted 70 år, men det er ikke nogen anledning til at aflevere medarbejderkortet, som efterhånden har 44 år på bagen.

Det er nok en overdrivelse at kalde ham et kendt ansigt. Men en kendt stemme, det kommer man ikke udenom.

Leif Wivelsted har i mange årtier været blandt de mest produktive radioværter på Danmarks Radio. Og med programmerne "Dansktoppen" og "Middag på 5eren" kommer han stadig flere gange ugentligt ud i æteren for statsradiofonien. Som en musikglad mand trådte Leif Wivelsted ind ad døren på den nystartede DR-afdeling i Aarhus i 1974. Der var brug for værter med indsigt og gode stemmer, og som tidligere pigtrådsguitarist og stor musiknørd passede han godt til stillingen.

Hans bløde behagelige røst har siden da underholdt om alskens musikgenrer i programmer på P3, P4 og P5.

Det længste engagement har været "Dansktoppen", som Leif Wivelsted har bestyret siden 1996. Og set genren forny sig for at forblive relevant for ikke kun de allerældste lyttere.

- Der sker hele tiden noget nyt, og når der kommer et godt, nyt navn, bliver det testet. Men hvis de gode, gamle laver nye numre, kommer de selvfølgelig også med, fortalte han til Ude og Hjemme i 2016.

Ved siden af radiotjansen har han dyrket en passion for fotografi. Både i Cuba, hvor Leif Wivelsted har været en flittig gæst, men også andetsteds på de amerikanske kontinenter samt blandt cirkusartister og balletdansere. (Ritzau)

70 år: Han har alle dage været noget ved musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce