70 år: Han går altid lige til stregen

- -Politiken's Roald Als blev onsdag valgt til "Årets Bladtegner 1996", bl.a. med en række fremragende tegninger af regeringen. NORDFOTO 1996

70 år: Han går altid lige til stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roald Als fylder 70 år mandag den 2. april.

Anders Fogh som hulemand. Pia Kjærsgaard i en mødding. Og Lars Løkke i laset tøj.

Roald Als' karikaturer af politikerne, især de borgerlige af slagsen, går til stålet. Og hans daglige tegninger i Politiken er blevet en institution.

Satirikeren lægger ikke skjul på, at han er politisk venstreorienteret. Og han vil gerne vælte regeringer, især de borgerlige af slagsen.

Det er også lykkedes men nogle af dem er lidt langsommere i opfattelsen end andre, som han selv udtrykker det.

chlüter-regeringen tog det 10 år at komme af med, og Anders Fogh Rasmussen var næsten lige så længe om at forsvinde.

- Det er en del af jobbet at genere alt og alle, har Roald Als opsummeret.

Så han gør også grin med venstrefløjen, når de dummer sig. Men magthaverne, som de seneste årtier oftest har været fra blå blok, gør det oftere, synes han.

Satiretegner har han været lige siden de unge år. Han blev uddannet som illustrator i 1974 og begyndte at tegne for blade og aviser kort efter. I 1980 blev han tilknyttet Weekendavisen, og siden 1994 har Politikens spalter været hans faste lærred.

Tegningerne springer ud af hans politiske overbevisninger og af hans tætte samarbejde med idémanden Poul Einer Hansen. Han er egentlig matematiker, men siden midt-70'erne har han også været daglig sparringspartner for Roald Als.

De to har også stået for flere bøger sammen, og i andre makkerskaber har Roald Als skrevet og illustreret om mad, vin og børnefortællinger.

Men politik er kernen i hans tegnerliv. Så meget fylder det, at kunder på Roald Als' hjemmeside bliver spurgt om politisk ståsted. Der er ikke rabat til venstrefløjen, men Liberal Alliances vælgere møder en kæk bemærkning om topskat. Og vælger man Dansk Folkeparti, går siden i sort. (Ritzau)

70 år: Han går altid lige til stregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce