60 år: Svendborg-dreng sejler videre i karrieren

Søværnets Operative Kommando, SOK, fik mandag d. 1. uagust 2005 ny chef. Det blev kontreadmiral Nils Christian Wang, der kommer fra stillingen som chef for Ledelsessekretariatet ved Forsvarskommandoen i Vedbæk. Han afløser kontreadmiral Kurt Birger Jensen (billedet), der skal tiltræde stillingen som øverste repræsentant for de fælles forsvarsstyrker i Europa (SACEUREP) i Natos militærkomite. Kommandoskiftet foregik på flådens nye støtteskib Absalon i Aarhus Havn. Her ses N.C Wang efter paraden.

60 år: Svendborg-dreng sejler videre i karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når kontreadmiral Nils Christian Wang, der lørdag den 21. april fylder 60 år, med udgangen af april går på pension fra stillingen som chef for Forsvarsakademiet, er det afslutningen på en lang og flot karriere i Forsvaret.

Men Wangs mangeårige erfaring fra ikke mindst søværnet går ikke til spilde, for han fortsætter som direktør i den private brancheorganisation Naval Team Denmark, som arbejder tæt sammen med ikke mindst søværnet.Brancheorganisationen er bindeled mellem Forsvaret og den danske forsvarsindustri og arbejder på at sælge dansk knowhow i udlandet.

Nils Christian Wang, der er født i Svendborg, anses for at være idémanden til en moderne flåde af såkaldte Standard Flex-skibe indrettet med fleksible dæk, så de kan bruges til forskellige formål og også indsættes i internationale operationer.

Skibene har vakt international opsigt både på grund af pris og funktionalitet, og det bliver den nye direktørs opgave at fortsætte arbejdet med at sælge idéen og knowhowen fra skibsprojektet og en række andre projekter videre til gavn for den danske forsvarsindustri.

Nils Christian Wang kom efter studentereksamen i 1977 ind på Søværnets Officersskole.

Derefter var kursen lagt. Op gennem 80'erne blev Nordatlanten sejlet tynd. Fra 1990 gjorde Wang tjeneste som operationsofficer på "Olfert Fischer", hvor han var med, da korvetten deltog i Golfkrigen mod Saddam Hussein og Irak.

I årene 1997-98 var Nils Christian Wang chef for korvetten "Niels Juel".

Ved årtusindskiftet trådte svendborgdrengen ind i Forsvarets top som chef for Forsvarskommandoens ledelsessekretaiat, og i 2005 kom så drømmejobbet som chef for Søværnets Operative Kommando.

Fem år senere ventede chefposten i Forsvarsakademiet, hvor Wang nu slutter sin militære karriere.

Nils Christian Wang var i 2015 medlem af den ekspertgruppe, der hjalp den såkaldte udenrigspolitiske gransker, ambassadør Peter Taksøe-Jensen, med at kigge udenrigstjenesten efter i sømmene.

Havet har hele livet haft fat i Wang, og derfor forekommer det naturligt, at fritiden bruges til at sejle og fiske. (Ritzau)

60 år: Svendborg-dreng sejler videre i karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce