60 år: Fru Rasmussen dansede ud i lyset

Forfatter og foredragsholder Anne-Mette Rasmussen, 60 år. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

60 år: Fru Rasmussen dansede ud i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne-Mette Rasmussen kunne i juni fejre 40-års bryllupsdag med sin mand, tidligere statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, og fredag den 13. juli fylder hun selv 60 år.

Og en ny rund mærkedag er på vej. Til efteråret er det 10 år siden, at statsministerens kone pludselig trådte et skridt ud af skyggen og gav den gas i TV2's populære danseprogram "Vild med dans".

Den professionelle dansemakker Thomas Evers Poulsen kastede rundt med sin dansemakker, der spjættede med benene, så hun fik tilnavnet "fru Fræk".

Det holdt ikke hele vejen. Parret blev slået ud, men først efter syv runder. Og Anne-Mette var ikke slået ud på den måde. Tværtimod.

Mødet med dansens verden fik statsministerfruen til at sige sit pædagogjob op og i stedet satse på en mere offentlig position med dans og som forfatter og foredragsholder.

Og da Anders Fogh Rasmussen året efter blev generalsekretær i Nato, flyttede Anne-Mette og dansen med. Aldrig er der blevet danset så meget til ambassadørmiddagene i Nato-hovedkvarteret i Bruxelles.

Foredragsvirksomheden handler blandt andet om at turde springe ud i livet.

I 2015 tog Anne-Mette endnu et spring og begyndte at studere teologi på Københavns Universitet. Men det holdt kun et par år. Der var ikke tid til det hele, måtte hun erkende.

- Jeg holder foredrag og laver Parkinson-dans på La Santa og er vikar i Børnehuset. Og så er der en del USA-rejser, så jeg kan se børnebørnene derovre. Og så tager jeg mig også af dem herhjemme, fortalte Anne-Mette Rasmussen til Se og Hør.

Hun er mor til børnene Maria, Henrik, der bor med kone og børn i USA, og Christina. I alt er der seks børnebørn.

Da børnene var små, boede familien i Skals nord for Viborg, og her arbejdede Anne-Mette Rasmussen i nogle år som dagplejemor.

Som 40-årig uddannede hun sig til pædagog og arbejdede i Børnehuset i Holte, efter at parret var flyttet til Nærum nord for København. (ritzau)

60 år: Fru Rasmussen dansede ud i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce