50 år: Janni elsker, når det bimler og bamler


50 år: Janni elsker, når det bimler og bamler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV 2s News- og krimivært Janni Pedersen fylder 50 år torsdag 14. juni.

Der er sket meget for Janni P. i år: Hun er blevet bedstemor til lille Ada. Hun har fået den flotte pris som årets kvindelige nyhedsvært af Billed-Bladet. Hun skriver en krimi sammen med sin mand, Kim Faber, og de har allerede solgt den til et forlag, inden den er færdig.

Og så har Janni fået ny makker på tv. Efter fem år med Lasse Sjørslev ved sin side på News huserer Janni nu sammen med Troels Mylenberg som et af de faste værtspar på eftermiddags-programmet "News & Co".

Janni synes, det hele er godt. Spændende, udfordrende og nogle gange overvældende - men godt. Janni elsker, når det bimler og bamler, og hun er midt i det hele, og hvis det er for meget, eller noget går galt, så siger hun bare det. Også på skærmen.

Denne umiddelbarhed og intuition er blevet Jannis professionelle særkende som nyhedsvært. "Natholdet" har hjulpet godt til, for klippene med Janni, der græder af grin over endnu en bizar talefejl i skyndingen, er bare godt tv. Smittende godt.

Og det mærkelige er, at Janni, der er uddannet på journalisthøjskolen i Aarhus, også har et andet og langt alvorligere speciale: Krimi- og retsstoffet.

Janni begyndte egentlig som undersøgende journalist på Nordisk Film, og da hun i 2001 kom til TV 2, var det bl.a. som kriminalreporter.

I dag står hun fortsat jævnligt og rapporterer live, vidende og præcist fra danske retsbygninger. Det kaldes et stofområde, og Janni følger passioneret med i det og har en nebengeschäft som vært på TV 2s krimiprogram "Station 2", samtidig med at hun løbende dækker resten af Danmark og hele verden fra NEWS-studiet.

At Janni blev vært på News, var egentlig ikke meningen. For hun elskede sit liv som omkringfarende reporter, og det mere stillesiddende værtsarbejde lå hende fjernt.

Da nyhedskanalen blev skabt for nu snart 12 år siden, blev Janni derfor sådan lidt ekstravært. Det syntes Janni og hendes mand da også var helt orden og foreneligt med deres familieliv med datteren Nanna hjemme på Nørrebro. Bare Janni ikke ville blive genkendt på gaden.

Det sidste har Janni så ikke kunnet holde, for værtsjobbet blev en fuldtidstjans, og Janni er i dag et af kanalens mest kendte ansigter.

Det store værtsgennembrud kom for alvor i samarbejdet med morgenmakkeren Lasse Sjørslev. De mange timers morgenfjernsyn fik etableret det stærke par, hvor Jannis store armbevægelser, umiddelbarhed og hurtige bemærkninger pludselig fik perfekt modspil af den rolige, tørre og kontante Sjørslev.

Og sådan er det også i dag, hvor Jannis nye makker er Troels Mylenberg.

Og hun er topprofessionel: Janni melder sig altid under fanerne, når der er store historier nationalt eller internationalt. Hun knokler igennem, hun følger med, hun giver alt, hvad hun kan.

Også i opmærksomhed til sine kolleger, hvor hun samler ind, både når rengøringspersonalet skiftes ud, eller en på News-holdet har det svært.

Jannis engagement omfatter selvfølgelig ubegrænset kærlighed til datter og mand, til Kims søn Jon med kæreste og det lille nye barnebarn.

Og så er der hunden. Der går ikke mange dage uden billeder af beaglen Bella på Jannis sociale medier. Sådan er det jo med Janni. Hun bobler over, hun kan ikke lade være. Og heldigvis for det! (TV 2)

50 år: Janni elsker, når det bimler og bamler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce