50 år: Astrofysiker bijobber som orlogskaptajn

Michael Linden-Vørnle fra Planetariumet holder foredrag om Star Wars.

50 år: Astrofysiker bijobber som orlogskaptajn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag den 27. marts fylder Michael Linden-Vørnle 50 år.

Når de ikke trækker i uniformen, passer reserveofficererne i forsvaret almindelige civile job. Men det er givetvis få, der til hverdag ligefrem passer et arbejde som astrofysiker.

Det gør imidlertid orlogskaptajn Michael Linden-Vørnle, som de fleste vil kende fra tv og aviser som engageret astrofysiker. Michael Linden-Vørnle har som officer af reserven blandt andet bidraget til kommunikationen under antipirat-missioner i Adenbugten i Det Arabiske Hav.

Den hvide sømandsuniform er en lige så naturlig del af hans liv som de hinkestensbriller, der gør ham genkendelig i medierne for rumfartsinteresserede danskere.

Her toner han med jævne mellemrum frem som eksperten, der kan sætte rumfartsmissioner og andre astronomiske gennembrud ind i et større perspektiv.

Blikket har været stift rettet mod stjernerne, siden han som konfirmand fik en stjernekikkert.

Synet af Saturn og lidt senere Jupiter med dens måner gjorde så stort et indtryk, at det hurtigt stod klart, at astronomien ville blive en stor del af hans liv.

I dag har Michael Linden-Vørnle en ph.d. i astrofysik fra Københavns Universitet. Men det var i høj grad også hans officersbaggrund og uddannelsen som sprogofficer, der sikrede ham den nuværende stilling som chefkonsulent ved Institut for Rumforskning og -teknologi på DTU Space.

Det passede nemlig med, at universitetet havde fået midler fra Uddannelsesministeriet til at gennemføre en undersøgelse af, hvordan man skaber bedre kommunikation og overvågning i Arktis.

En del af undersøgelsen har rod i forsvarsforliget og ser på, hvordan man kan styrke forsvarets opgaveløsning med bedre overvågning og bedre kommunikation i Arktis ved hjælp af satellitter og droner.

I den forbindelse er der samtidig oprettet et dronecenter ved DTU Space, som Michael Linden-Vørnle er leder af.

Det betydningsfulde DTU-job er ikke uforeneligt med at tage på togt med krigsskibet Esbern Snare.

Om bord kan han nemlig fint besvare mails og passe sine DTU-forpligtelser i nogle måneder, indtil hans fysiske tilstedeværelse atter er påkrævet. Og officersuniformen bliver ikke lagt på hylden lige foreløbig.

- Jeg ser ingen grund til ikke at fortsætte. Tværtimod. (Ritzau)

50 år: Astrofysiker bijobber som orlogskaptajn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce