46 år som nyhedsmand

Foto: MOTTLAU MICHAEL/POLFOTO

46 år som nyhedsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det startede for 46 år siden på Lollands Tidende. Siden har Frank Esmann Jensens journalistiske karriere ført ham vidt omkring - især geografisk. Torsdag fylder han 70 år.

Frank Esmann kunne ikke nøjes med Danmark som sit arbejdsområde. Sammenlagt har han tilbragt 18 år i udlandet som udenrigskorrespondent for forskellige medier. Efter Lollands Tidende kom han til Ritzaus Bureau, som sendte ham et år til Warszawa. Siden var han i syv år udsendt til London for Berlingske Tidende, før han satte sig i Weekendavisens chefredaktørstol.

I 1984 kom Esmann til Danmarks Radio, hvor han efter et par år i TV-aktualitetsafdelingen igen blev udenrigskorrespondent, først otte år i Washington og derefter to år i Berlin. Fra 1999 til 2005 gjorde han "Temalørdag" populært med sin altid veloplagte journalistik og personlighed.

Frank Esmann har også tilrettelagt utallige radioudsendelser. Hans journalistiske drive kom f.eks. til udtryk, da han i dokumentarudsendelsen "Den mørke side" i 2008 om de vestlige efterretningstjenester afprøvede torturmetoden waterboarding på sig selv. Waterboarding har været sanktioneret af Det Hvide Hus og brugt af CIA. Esmann kunne bevidne, at han efter få sekunder følte, at hans hoved blev fyldt med vand, og at han var ved at drukne.

Esmanns karriere blev desværre skæmmet af en sag om en biografi, han skrev om den tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger. Esmann blev beskyldt for at have plagieret amerikaneren Walter Isaacsons bog om samme emne, og Esmanns bog, som var lavet med støtte fra Kunstrådets litteraturudvalg, blev trukket tilbage. Esmann afviser selv, at han har oversat passager af Isaacsons bog.

Esmann har været forfatter eller medforfatter til en lang række bøger om journalistiske og politiske emner. Han har også udgivet spændingsromanen "Ondets rod". (ritzau)

46 år som nyhedsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce