40 år: Magic gik fra helt til skurk i hjerteklub

(ARKIV) Tidligere fodboldspiller Peter Madsen fotograferet i Vedbæk den 20. marts 2015. Peter Madsen fylder 40 år torsdag den 26. april 2018 . (Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix)

40 år: Magic gik fra helt til skurk i hjerteklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Magic". Dette tilnavn gav Brøndbys fans til den dengang unge fodboldspiller Peter Madsen, der torsdag den 26. april fylder 40 år.

Brøndby skulle blive hans gennemgående klub i karrieren. På godt og siden ondt.

Fansene tog ham øjeblikkeligt til sig, da han med sin fine teknik og overraskende detaljer overrumplede mange modstandere.

Madsen scorede syv minutter inde i sin seniordebut i 2-0-sejren over Vejle i april 1997 få dage før sin 19-års fødselsdag, og han var med til at vinde mesterskabet i 1997 og 1998.

Hans kulmination i klubben faldt i sæsonen 2001/02, da han blev ligatopscorer og var stærkt medvirkende til klubbens niende DM-guld.

Madsen blev af landstræner Morten Olsen belønnet med en plads i VM-truppen i sommeren 2002, dog uden det blev til spilletid.

I alt 13 A-landskampe blev det til samt tre scoringer, der alle faldt i en venskabskamp mod Polen i 2004.

Da var Madsen draget til Tyskland, hvor han i perioden fra 2003 til 2007 optrådte for Wolfsburg, Bochum og FC Köln.

Bortset fra en enkelt god og målrig sæson hos Bochum, der gav ham en plads og en kamp ved EM i 2004, havde Madsen dog svært ved at indfri forventningerne.

Men Brøndby troede fortsat på ham, og klubben gravede dybt i lommen for at hente Madsen hjem på en femårig kontrakt i 2007, da klubben befandt sig i en krisetid.

Madsen fandt dog aldrig tilbage til sit tidligere topniveau, og hans skuffende anden periode i klubben ramte bunden, da han under en kamp mod AaB kom i håndgemæng med holdkammeraten Morten "Duncan" Rasmussen.

I 2011 havde han så svært ved at opnå spilletid, at han blev lejet ud til Lyngby, hvor han indstillede karrieren året efter.

Forholdet til Brøndby fik også et efterspil, da Madsen i den såkaldte feriepengesag var blandt en række spillere, der krævede feriepenge med tilbagevirkende kraft og fik medhold i 2012.

Brøndbys fans var nådesløse i kritikken og kaldte ham grådig, og på den måde gik han fra helt til skurk blandt de blågule. (Ritzau)

40 år: Magic gik fra helt til skurk i hjerteklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce