40 år: En historisk målræv fik perfekt VM-afsked

Miroslav Klose har godt fat i VM-pokalen, som han var med til at sikre Tyskland i 2014. Med sine mange VM-mål har den tyske angriber sikret sig en fremtrædende plads i VM-historien. Mladen Antonov/Ritzau Scanpix

40 år: En historisk målræv fik perfekt VM-afsked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag den 9. juni fylder Miroslav Klose 40 år med sit navn solidt mejslet ind i både tysk og international fodboldhistorie.

Da Klose som 21-årig rendte rundt på Kaiserslauterns andethold i ubemærkethed, tænkte de færreste nok, at han skulle ende blandt de helt store spillere i VM-historien.

Men sådan endte det for den hovedstødsstærke angriber.

I 2014 var den polskfødte angriber med til sin fjerde og sidste slutrunde for Tyskland, og på vejen til guldet scorede han to mål. De to mål gjorde ham til VM-historiens mest scorende spiller nogensinde.

Klose nåede op på 16 mål, hvilket er et enkelt mere end Ronaldo, den tidligere brasilianske stjerneangriber.

Det sidste mål scorede Klose mod netop Brasilien i 7-1-afklapsningen i VM-semifinalen i 2014.

I 137 landskampe for Tyskland nettede Klose 71 gange, og dermed slog han også legenden Gerd Müller som alletiders topscorer for nationen.

Det pudsige ved Klose er, at mens landsholdskarrieren var enestående, så kastede klubkarrieren aldrig det helt vilde af sig.

Efter tre flotte sæsoner for Werder Bremen stod mægtige Bayern München klar med en kontrakt i 2007.

Det blev til to mesterskaber på fire år hos Bayern som de største klubmeritter, og han scorede lidt beskedne 53 mål i 150 kampe.

Han sluttede karrieren med fem sæsoner i Lazio med en pokaltitel til følge. Klubtrofæsamlingen er ikke så prangende, men i landsholdsregi kan få matche Klose.

To bronzemedaljer, én sølv og én guld ved VM samt én sølvmedalje og to semifinaler ved EM.

Det er et imponerende cv for målræven, der som otteårig flyttede til Tyskland fra Polen med sin far uden at kunne mere end et par få tyske gloser. (Ritzau)

40 år: En historisk målræv fik perfekt VM-afsked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce