Den fynske sanger og musiker Jakob Sveistrup er tilbage - med et velsvingende album, der med masser af soul og funk ligger milevidt fra hans tidligere popplader

funk/soul/pop
Jakob Sveistrup: "All In / All Out"
Selvudgivet

Der er sket meget, siden Jakob Sveistrups boyband-poppede debutalbum udkom for 11 år siden i kølvandet på melodigrandprix-hittet "Tænder på dig". Den smånaive kærlighedspop er på "All In / All Out" byttet ud med en velsvingende blanding af soul og funk, hvor Jakob Sveistrup som sanger i langt højere grad går til stålet.

På åbningsnummeret "Accompany Me" kunne man næsten forvente Amy Winehouses vokal, men i stedet indtager en nynnende Sveistrup mikrofonen. Det er en fryd senere at høre ham synge igennem med præcis den antydning af overanstrengelse, som giver stemmen den helt rigtige sprødhed.

Efterfulgt af den tungt-groovende, kølige "Whatta You Do Now" med et listigt guitarlick og en solid bas-bund er albummet godt skudt i gang. "Make Me an Offer" har nogle af de samme kvaliteter, mens "Don't Wanna Sleep" byder på en charmerende, frit-fraserende Sveistrup i sit es og et næsten vulgært funk-guitarspil.

Albummet har et godt mix af ballader og groovende, tempofyldte numre med gode vokalpræstationer fra den fynske sanger, der dog et par gange leverer en utilstrækkelig falset med en grim klang. Her tænker jeg på omkvædene i "Don't Wanna Sleep" og tre minutter og 50 sekunder inde i den ellers stemningsfulde "Ohnono" - dedikeret Jakob Sveistrups far, som døde i en alder af 43 år.

Guitar-introens reference til Beatles' "In My Life" på "Don't Let Go" er til gengæld en kæk detalje, der udløste et smil fra denne anmelder, som overordnet set er godt tilpas i selskab med Jakob Sveistrups musik. Indimellem bliver numrene en smule overlæssede, ligesom enkelte sanges tekster er for middelmådige, men generelt er "All In / All Out" energisk, velspillet og egentlig også personlig, selv om det står på skuldrene af årtiers musiktradition.

Af Lars Krejberg

lakl@fyens.dk

  • Lars Krejberg

    Af: