Bolbro: Gennem de seneste fem år har hjemmeboende ældre i Bolbro hver 14. dag kunne møde andre ældre til kaffe, kage og hyggeligt samvær i caféen på Bolbro Plejecenter, når Røde Kors inviterer indenfor til café.

Da Odense Kommune fremover selv skal bruge lokalerne på Bolbro Plejecenter, flytter Røde Kors Caféen til Sct. Georg Gildernes Hus på Højstrupvangen 1.

Første gang de nye lokaler tages i brug er tirsdag 5. april klokken 14 til 16, hvor flytningen vil blive fejret med lagkage og portvin.

- For mange af de ældre er det ugens højdepunkt, når de skal af sted til Røde Kors Caféen, derfor er vi meget glade for, at det er muligt for os at blive i lokalområdet, fortæller caféleder Dara Ronkovic.

Der kommer omkring 20 ældre i caféen, hvor frivillige fra Røde Kors Odense serverer kaffe og kage. Oftest er der også en aktivitet i form af banko, underholdning med sang og musik, gymnastik eller fejring af højtiderne.

Røde Kors Odense har i alt otte caféer i Odense, og caféerne er støttet af Odense Kommunes §18-midler. Prisen for deltagelse er 20 kroner per gang. Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig. (sim)

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.