Hemmelig elsker og russisk chauffør: Polske tyve fortalte hver deres historie i retten

14 dage skal de to polske kvinder vente, inden de igen kommer for retten. Arkivfoto: Michael Bager

Hemmelig elsker og russisk chauffør: Polske tyve fortalte hver deres historie i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag formiddag fik to polske kvinder i grundlovsforhør mulighed for at forklare, hvorfor de blev stoppet i Føtex i Faaborg med en russerpose med varer for flere tusinde kroner.

To polske kvinder på henholdsvis 34 og 35 år var torsdag formiddag i grundlovsforhør i Retten i Odense. Onsdag omkring klokken 14 blev de to kvinder taget i Føtex i Faaborg angiveligt i færd med at fylde en såkaldt russerpose med blandt andet blækpatroner og parfume.

De to kvinder sad i retten på hver sin side af en tolk, der oversatte hvert et ord. Den 35-årige nægtede sig fluks skyldig. Derimod erkendte den 34-årige kvinde at være taget i Føtex med hensigten om at begå tyveri og erkendte sig derfor skyldig i forsøg på tyveri. Hvordan de to kvinder var endt i Føtex onsdag, havde de dog hver deres forklaring på.

Begge kvinder sagde, at de ikke kendte hinanden, før de tilfældigvis hørte den ene tale med sig selv på polsk. Da fandt de ud af, at der var en landsmand, og det gjorde, at de kortfattet faldt i snak, fortalte de.

Fra afhøringen af den 34-årige kom det frem, at hun var taget fra Polen 13. august. Inden ankomst til Danmark tirsdag havde hun boet hos nogle bekendte i Frankfurt. Der var hun ved et busstoppested blevet samlet op af en russisk mand, som sagde, at han havde et job til hende, hvorefter han havde kørt hende til Faaborg, udstyret hende med en russerpose og bedt hende om at stjæle blækpatroner i butikken. Til gengæld ville hun få, hvad der svarer til 3000 kroner i løn.

Til anklagerens spørgsmål om, hvorfor manden i så fald ikke bad hende om at begå tyveriet i Frankfurt, og hvorfor den russiske mand udstyrede hende med en taske med et prismærke, der viste, at den var fra Polen, sagde kvinden, at "det er det, der er sket".

Turist eller elsker

I Føtex faldt den 34-årige i snak med den 35-årige kvinde.

I den 35-åriges afhøring, som blev læst op, lød det, at hun var turist i Danmark og havde været her en uge. Turistbussen var ifølge hende stoppet ved Føtex, hun var som den eneste gået ind for at købe sodavand, og bussen var kørt uden hende. Da hun efterfølgende ikke kunne fortælle, hvor hun havde været som turist i Danmark i løbet af den uge, ændrede hun forklaring til, at hun havde været sammen med sin elsker i den tid, og det var ham, der havde kørt hende til Føtex i Faaborg - en forklaring, hun ikke ønskede at tale mere om, da hun har mand og barn i Polen.

Da anklageren herefter spurgte, om det betød, at de ikke skulle ud og lede efter en turistbus, var det korte svar:

- Ja.

Derudover kom det frem, at den 35-årige kvinde havde to tidligere sager om tyveri i Danmark.

Varetægtsfængsling

Da ansatte i Føtex Faaborg tog de to kvinder til side, fandt de varer i russerposen og varekurven for i alt 7641 kroner. I russerposen alene var der for 6245 kroner i blandt andet blækpatroner. Kvinderne havde tilsammen 44 kroner og 50 ører på sig, og det var en af grundene til, at dommeren fulgte anklagerens ønske om varetægtsfængsling i 14 dage.

Da de to polske kvinder ingen tilknytning har til Danmark, vurderede dommeren blandt andet, at der på fri fod var en vis risiko for, at de vil undgå retsforfølgelse, samt at de med blot 44 kroner og 50 øre - tilsammen - kan se sig nødsaget til at begå ny kriminalitet for at sikre sig penge.

De to kvinder, der fortalte, at de ikke kendte hinanden, udtrykte hurtigt ønske om at sidde varetægtsfængslet i det samme arresthus. Det blev afvist.

Hemmelig elsker og russisk chauffør: Polske tyve fortalte hver deres historie i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce