Thomas Lindy Nissen sagde sit job op for fem år siden for at leve af sin hobby. Nu rejser han verden rundt for at gå på jagt og lever af at skrive og holde foredrag om sine oplevelser.

NEJ.

Thomas Lindy Nissen er meget klar i mælet, når han bliver spurgt, om han har fortrudt, at han for fem år siden sagde sit job som lastbilchauffør op for at bruge al sin tid på at gå på jagt.

- Nej, nej, nej, nej. Det er sgu fint, det her, understreger han.

Selv om Thomas Lindy Nissen er nødt til at arbejde året rundt, går glip af familiefester og ikke ser sin kone, når han er ude at rejse, er jagtrejserne det hele værd.

- Jeg er nødt til at prioritere benhårdt både økonomisk og tidsmæssigt. Og jeg kan kun gøre det, fordi jeg har min kones accept og ikke har børn. Jeg bruger al min tid på det, fordi jeg er ude at rejse meget, og når jeg er hjemme, skriver jeg artikler og er nødt til konstant at pleje mit netværk i hele verden. Men jeg føler det ikke rigtig som arbejde, og fedt er det da, fortæller Thomas Lindy Nissen, der har gået på jagt sammen med sin far, men forklarer, at han primært gør det, fordi han simpelthen ikke kan lade være.

- Jeg leder efter noget, der giver mening i livet, og for mig er det at tage på jagt, forklarer han.

Thomas Lindy Nissen har rejst i det meste af verden, men hvis han skal fremhæve en af de store oplevelser, er det en tur tidligere i år.

Hanne-pigen var træt

Thomas Lindy Nissen var to måneder i Australien og New Zealand i foråret.

Undervejs stødte hans kone til, og de tog på jagt i New Zealand.

- Vi tog til regnskoven på sydøen. Her gik vi 1200 meter op med telt, rygsæk og mad. Eller det var nærmere at klatre op. På den tur lykkedes det mig at nedlægge den største gemse, jeg nogen sinde har nedlagt, fortæller han.

- Jeg troede, jeg havde fået en lejrmedhjælper med til at lave mad til mig, men Hanne-pigen, altså min hustru, var så træt, at hun sov det meste af tiden, vi var der. Vi gik ned efter et par dage, og min kone brugte en uge på at restituere. Det var en stor oplevelse, men det er nok også en af de hårdeste ture, jeg har været på.

I det hele taget synes Thomas Lindy Nissen, at det er noget særligt at tage på bjergjagt. For i bjergene er det lidt hårdere og lidt vildere end andre steder, synes Thomas Lindy Nissen.

- Det er noget særligt, fordi i bjergene kommer man op, hvor der er tynd luft. Det gør det mere fysisk hårdt, og tit laver man noget, der presser én ud til grænsen, og man er måske nødt til at gøre noget, man ikke har lyst til, og som kan føles ubehageligt. Det er med til at styrke ens personlighed, når det lykkes, siger Thomas Lindy Nissen, som både tager på ture, hvor han bor i naturen og rejser, hvor han bor på hotel.

- Det er fedt at leve i naturen, men rent praktisk bor jeg på hotel, når jeg skal skrive fra mine ture og tjekke mails hver dag. Jeg kan godt lide, når det kører med det praktiske, men de fedeste ture er klart dem, hvor man tager væk og bor i naturen, så det gælder om hele tiden at finde en balance, fortæller Thomas Lindy Nissen, som godt kan synes, at det er hårdt altid at være på arbejde.

- Men det er stadig sjovere end at køre lastbil.

e

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Interview med en jæger: Jagten på at fylde livet ud

Interview med en jæger: Jagten på at fylde livet ud