Assistance: Sidste år lancerede Fynsk Erhverv projektet Next Level, der skal give flere fynske ejerledere lyst til at hyre en professionel bestyrelse. 56 virksomheder deltager nu i projektet, og flere oplever allerede øget vækst

Virksomheder med bestyrelser eller andre eksterne kompetencer, eksempelvis advisory boards, klarer sig beviseligt bedre end virksomheder uden. Det viser flere undersøgelser.

Alligevel tøver mange ejerledede virksomheder med at ansætte professionelle bestyrelser eller lignende kompetencer. Og det er kedeligt, mener de hos Fynsk Erhverv. Derfor lancerede den fynske erhvervsorganisation sidste år projektet Next Level.

Projektet er en frivillig ordning, hvor Fynsk Erhverv parrer fynske ejerledere med erfarne erhvervsfolk, såkaldte business advisorer, som så i en periode yder frivillig rådgivning og sparring til ejerlederen.

- Next Level er en unik mulighed for at få styrket både virksomheden og ejerlederens beslutningsgrad igennem sparring og vejledning fra en kvalificeret erhvervsleder. På den måde kommer virksomhedens uudnyttede potentiale i spil, og ejerlederen får prøvet, hvordandet er at få professionel sparring på virksomhedens strategi, siger Lolle H. Schierff, udviklingschef i Fynsk Erhverv.

I modsætning til for eksempel en bestyrelse står ejerlederen ikke til ansvar for business advisoren, ligesom business advisoren ikke får betaling for sit arbejde.

Dermed er projektet Next Level så at sige en både gratis og ufarlig måde at prøve af, hvordan det er at have noget, der ligner en bestyrelse inde i virksomheden.

- Mange virksomhedsejere tror, at arbejdet med eksterne sparringspartnere på bestyrelsesniveau er både langhåret, dyrt og bureaukratisk, men her får de mulighed for at få prøvet det af uden at skulle have bestyrelseshonorarer op af lommen, siger udviklingschefen.

56 med i Next Level

Interessen for Next Level, som blev skudt i gang i januar sidste år, har været stor, fortæller Lolle H. Schierff.

- I alt har vi 56 fynske virksomheder i gang i Next Level-regi, og indtil videre er ingen sprunget fra. Vi er både stolte og positive over, at interessen for tiltaget har været så stor, siger hun.

For flere af de deltagende virksomheder har projektet allerede øget væksten.

- Vi har en virksomhed, som har etableret et datterselskab, en anden er i fuld gang med at etablere sig på et helt nyt udenlandsk marked. I en tredje virksomhed er omsætningen steget 30 procent via tilpasning af virksomhedens produktporteføljer, fortæller Lolle H. Schierff.

Seks nye bestyrelser

Ud over at skabe vækst er det også et mål for Fynsk Erhverv, at Next Level skal give de deltagende ejerledere lyst til på sigt at ansætte en bestyrelse eller et advisory board.

Også her kan Fynsk Erhvervs udviklingschef melde positivt tilbage:

- Der er allerede etableret bestyrelser hos seks Next Level-deltagere, og flere er i støbeskeen. Det sker, fordi ejerlederne opdager værdien af en professionel sparringspartner. Flere af deltagerne har direkte sagt, at det er det bedste, de har gjort for deres virksomhed at få en business advisor, lyder det fra Lolle H. Schierff.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Morten holder snor i Liats krøllede hjerne

Morten holder snor i Liats krøllede hjerne

Next Level