Nomineret til pris: Han stiller diagnoser på biler


Nomineret til pris: Han stiller diagnoser på biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens nominerede til IværksætterOdense prisen, Diagnose Specialisten ApS, elsker at finde komplicerede fejl på biler. Og at finde fejlen på bilen er faktisk en efterspurgt specialistegenskab på mange værksteder.

I nyere biler er der installeret selvdiagnose-systemer, der via elektroniske sensorer placeret i bilens dele, kan fortælle mekanikere, hvad der er galt med bilen. Men nogle gange sidder der en mekanisk fejl et sted inde i motoren, som slår helt forkert ud på sensorerne. Det gør det meget svært og tidskrævende at finde fejlen. Og når en mekaniker på et værksted skal bruge en hel arbejdsdag på at finde en fejl, så ryger hans forretningsmodel. Tid er penge, og derfor er det en god ide for mekanikere at hente hjælp udefra, når de render ind i en fejl, der tager for lang tid at finde.

Jimmy Elkjær, der har startet Diagnose Specialisten, er manden værkstederne kan ringe til, når de har et kompliceret problem. Han fandt ud af, at en hurtig diagnose er vigtig for mekanikere, da han arbejdede som fast fejlfinder på et værksted.

- Der nogle bestemte halvnemme opgaver på et værksted, som de tjener gode penge på. Det giver mest mening for værksteder at lave mange af den slags opgaver. Men hvis de får en bil ind med en kompliceret fejl, der tager en hel dag fra en mekaniker, så tjener de ikke penge nok, samtidig med at de andre opgaver hober sig op.

- Det er så her jeg kommer og finder fejlen, så mekanikeren kan tage sit normale arbejde. Så hænger forretningen sammen igen, siger Jimmy Elkjær.

Blev specialist på et værksted

Efter 11 år på samme værksted lavede Jimmy Elkjær ikke andet end at finde komplicerede fejl og kunne se, hvor værdifuldt hans arbejde var. Og så fik han lyst til at stå på egne ben.Jeg havde en rigtig god stilling, hvor jeg lavede det, som jeg godt kunne lide, nemlig at finde fejl. Jeg fik også en god løn. Men jeg følte, at der skulle ske noget nyt, og så fik jeg lyst til at stå på egne ben. Nu kan jeg også vælge flere af de rigtigt spændende opgaver, som ikke var hverdagskost på værkstedet, forklarer Jimmy Elkjær.

I dag er 80 procent af hans kunder værksteder, som efterspørger hans service. Men også private henvender sig direkte til ham. Jimmy Elkjær påpeger, at det i øvrigt ikke kun er nye biler med masser af elektronik der driller. Gamle biler er også drillepinde:

- For 14 dage siden havde jeg en Audi A6 diesel fra 1997 på værkstedet. Den meldte tilbage, at den havde en fejl på højtryksdieselpumpen, der sidder ved motoren. Kunden havde allerede fået den skiftet, uden at det havde hjulpet.

- Den hostede stadig, og den kunne slet ikke gasse rigtig op. Så opdagede jeg, fortrykket fra tanken, som bliver skabt af en lille elektrisk pumpe, var lige nul. Det viste sig så, at der var en klud i benzintanken, som var suget op i forpumpen. Og det gav så fejlen helt oppe et andet sted i bilen. Så den snød lidt. Og man går jo ikke og regner med, at nogen har tabt en klud ned i dieseltanken.

- Det er den slags, jeg brænder for at lave, og jeg er god til det, siger Jimmy Elkjær.

Vil gerne have ansatte

Jimmy Elkjær vil gerne vækste med Diagnose Specialisten. Han har nemlig allerede nu for travlt til at tage sig af alle opgaver, når der er travlest. Også selvom han har hørt, at det kun giver problemer at have medarbejdere.

- Jeg vil gerne bygge en god og solid forretning op, der ikke står stille, når jeg er på ferie eller syg, siger Jimmy Elkjær.

- Den største udfordring i det er faktisk at finde en kvalificeret mekaniker, der tænder ligeså meget på at finde fejl som jeg selv, siger han.

Nomineret til pris: Han stiller diagnoser på biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce