Legebarn flytter hjemmefra


Legebarn flytter hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voksen: Interacoustics flytter primært fra Assens til Middelfart på grund af problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Men for direktør Carsten Kind er adresseskiftet også gået hen og blevet et håndgribeligt symbol på Interacoustics' farvel til identiteten som legebarn og goddag til livet som professionel voksen med styr på sagerne

Hørevirksomheden Interacoustics blev grundlagt i 1967 på en gård lidt uden for Assens. Af frihedskæmperen, iværksætteren og verdensmanden Pierre Honoré og hans amerikanske makker Michael Davis.

Det var en lidt skør virksomhed dengang. En virksomhed, hvor der var plads til, at ingeniørerne kunne lege nye teknologier frem, hvor der skulle være plads til det skæve og sjove.

Stemningen var næsten familiær. Og der går stadig rygter om, hvordan man - hvis man som ingeniør mødte ind en lørdag for at sidde og nørde lidt - risikerede at rende ind i en ganske lørdagsafslappet direktør. Pierre Honoré valgte at benytte et af kontorerne som soveværelse, da Interacoustics flyttede fra gården til industrikvarteret i Assens, hvor virksomheden stadig bor lidt endnu.

Det var ånden i det gamle Interacoustics, fundamentet i virksomheden, som i dag sidder på halvdelen af verdensmarkedet inden for avanceret adiologisk måleudstyr. Og det er den ånd, direktør Carsten Kind gerne vil have med, når virksomheden rykker teltpælene op og flytter til Middelfart til næste år.

På vej mod nye tider

Interacoustics er kendt for sin legende tilgang til det at udvikle nye teknologier.

Men samtidig er den nye adresse for direktøren også blevet det håndgribelige symbol på, at Interacoustics er på vej ind i en ny tid.

- Vi har været den der kreative, legende iværksættervirksomhed, som startede på en gård, men nu er tiden til, at vi bliver mere professionelle. Derfor mener jeg, at flytningen er perfekt timet. Vi er blevet voksne, og nu flytter vi hjemmefra, siger Carsten Kind.

De nye tider kommer også til at afspejle sig i det nye domicil i Middelfart. For mens et besøg på virksomheden adresse i Assens i dag byder på europaller klos op ad parkeringspladsen og en gåtur gennem produktionen, flankeret af blå hospitalslignende døre med små runde vinduer i og et arsenal af små blå skuffer fyldt med dingenoter, inden man rammer et halvmørkt mødelokale med forlængerledninger i bunker i det ene hjørne og sammenfoldede flip-overs i det andet, bliver der helt anderledes strømlinet styr på sagerne, når Interacoustics flytter om et års tid.

Carsten Kind, som i forvejen smiler meget, kommer til at grine.

For selvom han er opsat på, at Interacoustics snart begynder at ligne, hvad den er, en virksomhed, som gennem årene er blevet en markant spiller på verdensmarkedet, er omgivelserne også udtryk for den kultur, han holder af - det sorgløse, kreative og legende - og gerne vil bevare noget af.

Legen bliver mere styret

Vejen til voksen virksomhed tog for alvor sin begyndelse i år 2000, da Pierre Honoré og hans partner, amerikaneren Michael Davis, som ejede halvdelen af virksomheden, ikke kunne blive enige om at underskive årsregnskabet.

Striden endte med, at Interacoustics blev tvangsopløst og sat på auktion, hvilket førte til, at C20-selskabet William Demant købte Interacoustiscs.

Salget blev ifølge Carsten Kind Interacoustics' første afgørende skridt væk fra den legende barndom mod en mere voksen og strømlinet ungdom. Selv kalder han årene fra salget til i dag for Interacoustics' teenageår. Og nu er virksomheden så klar til at flytte hjemmefra. For Carsten Kind er det virksomhedens definitive skridt væk fra barndommens sorgløse leg.

- Der var engang, hvor det hele var meget Boheme, men udviklingen i branchen betyder bare, at vi er nødt til at styre udviklingsprocesserne mere end tidligere. Vi er på vej væk fra fri leg til mere fokus på proces og mere styring, siger Carsten Kind.

Det er blandt andet stigende krav til dokumentation i medicinalbranchen, som driver udviklingen den vej. Alle processer skal i dag dokumenteres ned til mindste detalje, ellers kan det endelige produkt ganske enkelt ikke godkendes. Men selvom branchen presser på, og man også selv ønsker sig lidt mere voksen, er det stadig vigtigt at lege. Men hvordan finder man balancen?

-Det er klart, at kravet til mere styring strider mod den kreative udviklingsånd, som virksomheden bygger på. Derfor er det også noget, vi snakker meget om, hvordan vi i fremtiden finder balancen, så vi bevarer det legende og det sjove. Også fordi vi tror på, at der i sidste ende kommer bedre produkter ud af det, siger Carsten Kind.

Produktion til Polen

Evnen til at innovere og udvikle nye teknologier bliver kun endnu vigtigere i fremtiden.

Når Interacoustics flytter til Middelfart, bliver der kun plads til prototypeproduktion i det nye domicil, mens resten af produktionen flyttes til fabrikken i Polen, som allerede i dag står for størstedelen af virksomhedens produkter.

Det er fremtiden for Danmarks største udvikler og producent af udstyr til at tjekke vores hørelse. Men kun fremtiden. Året ud vil det stadig være muligt lige at stikke en lab i vejret og hilse på en truckfører med et læs paller, idet man forlader Interacoustics' parkeringsplads.

Legebarn flytter hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce