Fyn er verdens bedste til havørreder


Fyn er verdens bedste til havørreder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når man fisker efter havørred, vil det altid være en bedre oplevelse at vælge Danmark og Langeland til fordel for Norge.

Sådan lyder dommen fra Kåre Manniche Ebert, biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund.

- Man kan stadig godt fange torsk nok ved Langeland til, at især tyskerne gider køre herop for at fiske, men generelt er torskebestanden i Østersøen presset helt i bund i øjeblikket, siger han.

Når tyskerne gider køre herop, så handler det lige så meget om, at det er let at komme hertil, og at havet er relativt roligt, så det som regel er til at til at komme ud i en båd, forklarer biologen.

I det store hele er han ikke begejstret for det danske fiskevand.

- Det er ikke helt så slemt ved Langeland på grund af den høje vandudskiftning, men generelt er miljøtilstanden i Danmarks indre farvande relativt dårlig, siger han.

Men der er også lyspunkter at glæde sig over. For når det kommer til havørredfiskeriet, så er vi her på Fyn intet mindre end verdensmestre, lyder vurderingen.

Gode penge i havørreder

- Fyn tilbyder nok Danmarks bedste havørredfiskeri, og når det er Danmarks bedste, så betyder det, at det er verdens bedste, siger Kåre Manniche Ebert.

Og her kan Langeland også være med.

- Havørred fanger man jo fra kysten. Projektet Havørred Fyn har udpeget de bedste fiskepladser i det fynske, og der har de udpeget 16 pladser på Langeland, siger Kåre Manniche Ebert.

Ud over havørred er der også god mulighed for at fange fladfisk ved Langeland, lyder det fra biologen.

Havørred Fyn er et samarbejde mellem de fynske kommuner. Ifølge en evaluering fra 2013, skaber projektet lokal omsætning for mellem 50 og 58 millioner kroner om året og bidrager med minimum 55.000 overnatninger fra havørredfiskende turister.

Læs mere på Seatrout.dk

Fyn er verdens bedste til havørreder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce