Skift: I januar stoppede fynske Mikael Kold som administrerende direktør i Intersport Danmark A/S efter 18 år for i stedet at tiltræde som administrerende direktør i Blue Hors. Et job, han blandt andet takkede ja til, fordi det bringer ham tættere på den udøvende sport igen

Da Mikael Kold, tidligere administrerende direktør i Intersport Danmark A/S i Odense, sidste år blev tilbudt stillingen som administrerende direktør i Blue Hors, var det særdeles vigtigt, at han intet vidste om heste.

- Jeg blev ringet op af en headhunter, som lige ville vide, om jeg kendte noget til heste. Det gjorde jeg ikke. Jeg anede faktisk absolut ingenting om heste og har kun redet på en hest én gang, fortæller Mikael Kold.

Og heldigvis for det, får man lyst til at tilføje.

- Det var vigtigt for at blive taget i betragtning til jobbet. Den rette kompetence omkring hestene fandtes allerede i virksomheden. Funderet på mange niveauer, dels i driften og dels i ejerskabet hos familien Kirk Kristiansen, fortæller Mikael Kold.

Til gengæld var virksomheden vokset i kompleksitet og forretningsområder.

- Og med en betydelig investering i nye moderne faciliteter mente ejerne, at der var brug for supplerende øjne til at kigge på det organisatoriske, det kommercielle, på det internationale, og på sporten, siger Mikael Kold, som ud over sin tid i Intersport bl.a. også har kunnet skrive administrerende direktør i Hummel og landsholdsspiller i håndbold på visitkortet.

I efteråret takkede Mikael Kold så ja til jobbet som administrerende direktør i Blue Hors. Og sjette januar i år satte han sig for første gang i direktørstolen, som står i Randbøl 20 kilometer vest for Vejle.

Tættere på sporten igen

Med skiftet fra Intersport til Blue Hors har Mikael Kold igen bragt sig tæt på selve den udøvende sport. Og det var en af grundene til skiftet.

- Jeg har tilbragt hele mit liv i og omkring sport, dels som aktivt udøvende sportsmand og leder på både elite- og breddeniveau, dels forretningsmæssigt i Hummel og i Intersport. Men hos Intersport drejede det sig jo ikke om de sportslige resultater. Det gør det i højere grad hos Blue Hors, siger Mikael Kold og fortsætter:

- Vi har jo en masse avls- og salgsheste, hvor en lang række af dem bruges til konkurrencer, og vi har fire professionelle og beridere, hvoraf den ene er landsholdsrytter og håber at kunne kvalificere sig til OL til sommer. Det vil sige, at det sportslige moment, der ligger i at opnå nogle sportslige resultater, er en væsentlig del af virksomheden både som mission og som forretningsmæssigt grundlag.

Og det er noget, der tiltaler dig?

- Det er noget af det, der fascinerer mig ved Blue Hors. Muligheden for at kombinere forretning og sport på den måde findes vist ikke i ret mange andre sportsgrene, og det gør opgaven fantastisk spændende og inspirerende.

Boss uden for ridebanen

Som administrerende direktør i Blue Hors kommer Mikael Kold altså primært til at arbejde uden for ridebanen.

Nu har du siddet i direktørstolen i små to måneder. Hvad skal der så ske med Blue Hors? Hvilken retning skal virksomheden i?

- Min opgave bliver at videreudvikle virksomheden, gøre den mere international i sin tilgang, videreudvikle brandet og prøve at gøre virksomheden mere kommerciel ved at udnytte de markedsmuligheder, der er. Men det ville være useriøst af mig efter så kort tid at udstikke en helt konkret retning. Blue Hors har været i gang i mere end 20 år og er Danmarks ypperste og i toppen europæisk på sit område. Det har jeg meget stor respekt for, siger Mikael Kold, men fortsætter samtidig:

- Jeg ser dog allerede nu, og selvfølgelig i samarbejde med vores dygtige og passionerede medarbejdere, nogle potentialer, som kan udnyttes anderledes til gavn for virksomheden.

Mere om emnet

Se alle

Blue Hors