Fik penge i Løvens Hule: Ungt fynsk firma har succes

Demovare.dk var så god en forretningsidé at de to unge grundlæggere fik 300.000 kroner med hjem fra iværksætterprogrammet på DR Løvens Hule

Fik penge i Løvens Hule: Ungt fynsk firma har succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demovare.dk var med i tvprogrammet Løvens Hule på DR. De gik derfra med 300.000 kroner og stjerneinvestorer som medejere.

To unge fyre fra Odense med en ide kommer ned af trapperne til Løvens Hule. Løvens Hule er et tv-program, hvor iværksættere for åben skærm kan pitche deres ide til angel investorer, der er villige til at investere risikovilligt i gode iværksættere. Foran de to sidder der fem succesfulde stjerneinvestorer, klar til at investere, hvis deres idé er god nok.

Det er et intimiderende scenario for det fleste, men ikke for Andreas Henning og Martin Fristrøm. De har siden juni 2014 arbejdet med deres idé, der er blevet til virksomheden Demovare.dk. Her opkøber de tilbageleverede varer fra store varehuse, og sælger dem på deres website. Men de har også udviklet et lagerstyringssystem, som kan håndtere de her enkelte tilbageleverede varer, for det kan de store varehuses lagersystemer ikke håndtere. De ved at varehusene er ellevilde med dem. Nu skal de bare overbevise investorerne. Og det lykkes.

- Efter halvanden time foran investorerne, hvor de virkelig spurgte ind til detaljerne i vores forretning, var der tre af investorerne, som var villige til at købe sig ind, siger Andreas Henning.

- Men det var faktisk ikke så meget pengene vi havde brug for. Vi tjener allerede godt. Det vi har brug for er nogle medejere, som virkelig vil fremad, og som har prøvet at vækste en it-virksomhed før.

- Så til sidst lavede vi en aftale om at Jesper Buch, der står bag Just-Eat og Miinto, og Tommy Ahlers, der har solgt to af sine it-virksomheder til flere hundrede millioner kroner.

Købte knowhow

Aftalen Demovare lavede med de to kyndige it-mænd lød på 300.000 kroner for i alt 30 procent af virksomheden.

- Det lyder af meget, og mange folk er bange for at give for meget væk af deres virksomhed. Men i virkeligheden er den slags tidlige virksomheder ikke ret meget værd. Det er først, når der bliver skalleret op og ind på nye markeder, at det bliver interessant. Og det kan de to nye medejere hjælpe os med, for de har prøvet det mange gange før, siger Andreas Henning.

- Det er rigtigt. Vi bruger dem til at sparre med, lave strategi og til at give troværdighed. Når vi kommer ud til kunder, så ved folk vi er seriøse, når vi har de to stjerne med. Og de hjælper os også med at tænke stort, siger Martin Fristrøm.

- Lige nu har vi svært ved at få praktikken til at virke på et varehus i Sønderborg. Det skal vi nok løse, men Tommy Ahlers tænker allerede, at vi skal sigte mod at slå igennem i Tyskland. Så stort havde vi aldrig selv tænkt, men det er da helt klart sådan man skal tænke, siger Martin Fristrøm.

Startende studerende

Martin Fristrøm er klassisk erhvervsøkonom med speciale i logistik og Andreas Henning er civilingeniør i produktudvikling. Så at starte selv har ikke været verdensfjernt for dem.

- Vi startede imens vi stadig var studerende. Og vi begyndte faktisk ret hurtigt at tjene penge på det. Inden vi var med i Løvens Hule omsatte vi for 30.000 kroner om måneden. I dag omsætter vi for 50.000 om måneden. Og målet for næste år er at omsætte for seks millioner, siger Andreas Henning.

Fik penge i Løvens Hule: Ungt fynsk firma har succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce