Erhvervsfolk reddede revy på målstregen

Mads Nørby, som står bag Kerteminderevyen, har fået en erhvervsgruppe bestående af lokale erhvervsdrivende. Han mødes med gruppen fire gange om året og får råd og vejledning og ikke mindst en indgang til nye kontakter i erhvervslivet, hvor han finder de fleste af sine sponsorkroner.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Erhvervsfolk reddede revy på målstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et hold af erhvervsfolk har fået Mads Nørby til at føre Kerteminderevyen videre. De har sørget for penge, men revy-chefen er mest glad for deres gode råd.

- Opbakningen har været enorm, fortæller Mads Nørby, der havde besluttet at lukke revyen men nu kører videre.

Superbrugsen i Kerteminde gik forrest og lagde 100.000 kroner. Men kontanter er langtfra det eneste, de lokale virksomheder og handlende har disket op med.

Nu har revyen også fået en erhvervsgruppe, som blandt andet består af to bankdirektører, brugsuddeleren og en række andre lokale erhvervsfolk. Gruppen mødes en gang om måneden med Mads Nørby og giver råd og vejledning.

- Det skete slet ikke på mit initiativ. Folk i byen mødtes bare og besluttede at bakke op om revyen, fortæller en glad og lidt overvældet Mads Nørby.

Erhvervsgruppen er næsten det bedste, der kom ud af efterårets krise, mener Mads Nørby. Nu kan han søge råd og vejledning, når han for eksempel indhenter tilbud, når han skal købe ind til revyen. Skuespilleren og revymanden har også oplevet, hvordan samarbejdet med de garvede erhvervsfolk åbner døre til nye sponsorer.

- Og så er jeg jo kommet i selskab med pengemænd, som gerne vil revyen. Da de mente, jeg skulle have lavet nyt sponsormateriale, og jeg indvendte, at det havde vi ikke råd til, så var der en i erhvervsgruppen, som sagde: "Ved du hvad, det betaler jeg," fortæller Mads Nørby.

Kerteminderevyen nåede kun lige knapt at fylde ti år, før manden bag, skuespiller Mads Nørby, i september sidste år så sig nødsaget til at nedlægge den på grund af økonomiske vanskeligheder.

Heldigvis holdt det ikke længe, faktisk kun et par uger, før Kerteminde Kommune og det lokale erhvervsliv stillede op med støtte og kontanter, så revyen kunne åbne igen.

- Jeg nåede både at blive rigtig ked af det over at lukke og meget lettet over det åg, der var taget af mine skuldre, lyder det fra Mads Nørby, som til daglig arbejder som fast skuespiller på Odense Teater.

Det er ikke nogen lukrativ forretning at drive revy. Kerteminderevyen har en årlig omsætning på 1,2 millioner kroner, og billetsalget kan langtfra afholde alle udgifter til skuespillere, teknikere, og hvad der ellers er af udgifter. Derfor bad Mads Nørby sidste år Kerteminde Kommune om at komme på budgettet. Han bad om 100.000 kroner.

- Det er virkelig ikke mange penge, det ved jeg godt. Men med revyens beskedne økonomi kan det betyde forskellen på, om mit hus kommer i spil eller ej. Beløbet skulle lægge en bund, og så skulle jeg selv ud og finde 400.000 kroner gennem sponsorater, siger Mads Nørby.

Kommunen sagde nej

Men kommunen sagde nej, og det fik Mads Nørby til at kvittere med at lukke revyen. Den beslutning skulle faktisk betyde en ny begyndelse.

For der gik ikke mere end et par uger, før Mads Nørby for det første blev kaldt til møde på kommunen, som alligevel godt kunne finde det beløbet, han havde bedt om. For det andet trådte også det lokale erhvervsliv pludselig i karakter.

Og siden har alting flasket sig og sikret revyens overlevelse.

Erhvervsfolk reddede revy på målstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce