Damerne først: Nyt netværk vil løfte kvinder

De tre kvinder, der står bag Ladies First i Odense, er Sine Larsen (tv.), der er jobsøgende, Carina Vigsø Nielsen, som arbejder i it-afdelingen hos DSB i Høje Tåstrup og Christina Merete Tvede, der læser til kandidat i ergoterapi, når hun ikke er på barsel. Foto: Kristian Isaksen

Damerne først: Nyt netværk vil løfte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ladies First har etableret en afdeling i Odense, og målet er at få flere kvinder i job. Kvinder skal være med til at anbefale hinanden og hjælpe hinanden, fortæller de tre kvinder bag den nye gren af netværket.

- Tit møder man kun dem, man kender i forvejen, men her får man udvidet sin bekendtskabskreds, og man kommer til at diskutere med nogen, der ikke er kolleger eller er i samme branche.

Sine Larsen fortæller om det nyeste skud på stammen af netværket Ladies First. Målet er at få flere kvinder til at hjælpe hinanden på vej i erhvervslivet og at få nyuddannede inden for på arbejdsmarkedet.

- Jeg kan mærke, at der har manglet et åbent, tværfagligt netværk. Kvinder skal kunne anbefale kvinder, men det kræver, at vi kender hinanden, og at der samtidig er koblet noget fagligt på, forklarer Sine Larsen.

- Flere af de nyuddannede, der er med i Ladies First, har sagt, at hvordan skal de komme i kontakt med dem, der ansætter. Det kan de her. Ladies First er et sparringsrum og en tryg platform, hvor man arbejder sammen på tværs af alder og faglighed.

Der er ikke krav om, at man skal have en vis grad af uddannelse, anciennitet eller job på lederniveau for at være med i netværket.

- Nej, der er ingen krav om stilling eller anciennitet. Vi håber, der kommer nogen, som har lyst til at bidrage til netværket med det, de nu kan, og jeg vil selv bidrage med engagement, og at vi skal bakke op om hinanden, fortæller Carina Vigsø Nielsen, som er en af de tre kvinder, der er med at til starte afdelingen i Odense.

- Vi hedder Odense, men er for hele Fyn, forklarer Carina Vigsø Nielsen.

- Det er svært at få job på Fyn, men vi vil være med til at løfte Odense. Løfte hele Fyn, og vi vil gøre det lettere for kvinder at få job ved at anbefale hinanden, siger Sine Larsen og bliver suppleret af initiativgruppens tredje medlem.

Ladies First
Netværket Ladies First består af grupper på Facebook, hvor medlemmerne kan dele viden, inspiration og spørgsmål omkring karriere, arbejde og iværksætteri. Der er i øjeblikket grupper i otte byer og cirka 11.000 medlemmer i alt.Afdelingen i Odense dækker hele Fyn.

Ladies First inviterer også til netværksmøder, kurser og workshops.

Formålet med netværket er at inspirere og motivere kvinder til større foretagsomhed og tro på egne evner.

Events til efteråret

- Vi ønsker at favne så bredt som muligt, og det at vi i initiativgruppen er så forskellige, sender også et signal om, at der er plads til alle kvinder, siger Christina Merete Tvede.

Ladies First Odense har i øjeblikket på den gode side af 300 medlemmer på Facebook, og det første event omkring brug af sociale medier var godt besøgt. De tre initiativtagere regner med, at der kommer mere gang i arrangementerne i efteråret.

Der er planer om emner som for eksempel blogging, økonomi og rekruttering. Det koster ikke noget at være med i netværket ud over et symbolsk beløb for at deltage i events.

Gruppen håber på, at netværket kan få rodfæste på Fyn, men det skal helst ske, uden at det går for hurtigt, forklarer Sine Larsen.

- Jeg har før arbejdet professionelt med netværk, og det tager mindst et år at teste af, hvad der virker, finde en form og blive cementeret som netværk. Vi skal vokse, men vi skal bevare nærhed, siger hun.

- Vi har meget fokus på de værdier, vi skaber for hinanden, og det giver ikke nødvendigvis mere at være mange. Jeg er spændt på at se, hvor vi er om et år, men det kan kun blive bedre end før, for da var her ingenting.

Damerne først: Nyt netværk vil løfte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce