Bevarer det gamle: Tømrer med passion for kvalitet og detaljer

Natasja og Nicolaj Bruun Knudsen danner par både privat og i virksomheden. Natasja kom ind i virksomheden i 2017, fordi Nicolaj havde alt for meget at se til. - Jeg havde kun otte fridage sidste år, fortæller Nicolaj Bruun Knudsen. Så nu tager Natasja sig af opgaver som bogholderi, løn og sociale medier. Foto: Heidi Juel Skovrider

Bevarer det gamle: Tømrer med passion for kvalitet og detaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolaj Bruun Knudsen står i spidsen for et tømrerfirma, hvor de gør en dyd ud af at bringe gamle bygninger tilbage til det, de var engang. - Det er et fascinerende arbejde, siger han.

Ingen ville sikkert opdage, hvis der var nogle millimeter til forskel.

- Men jeg ville vide det, og det skal bare være helt nøjagtig, siger Nicolaj Bruun Knudsen.

Han har grundlagt Bruun Bevaring og Restaurering ApS, som har hjemme i Aborg ved Assens, og han går op i deltaljerne, når han sammen med sine medarbejdere genskaber døre og vinduer i gamle bygninger.

- Det er et fascinerende arbejde. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det er noget særligt at være med til at få de gamle bygninger tilbage til det, de var engang, siger Nicolaj Bruun Knudsen.

- Det er ligesom noget rigtigt håndværk i at genskabe tingene. Der er kvalitet i arbejdet, og der er så mange detaljer. Det er spændende at arbejde med, og det er min store passion.

Virksomheden er udsprunget af tømrervirksomheden Henning Hansen. Han valgte at stoppe i 2016 og delte virksomheden i tre dele.

- Jeg overtog den del af virksomheden, som handler om bevaring og restaurering, fordi det er det, der har min store interesse, forklarer Nicolaj Bruun Knudsen.

Og der har været nok at se til for Bruun Bevaring og Restaurering, som nu er oppe på otte ansatte.

Vi kan mærke, at når vi får de gamle og vinduer ind, er det kvalitet, og med den rigtige behandling kan det holde endnu længere. Det er der flere og flere, som går op i.
Sekretær Natasja Bruun Knudsen, Bruun Bevaring og Restaurering ApS

Betale for godt håndværk

For det er blevet populært at bevare i stedet for at rive ned og bygge nyt, fortæller Natasja Bruun Knudsen, som står for det administrative i virksomheden.

- Vi kan mærke, at når vi får de gamle og vinduer ind, er det kvalitet, og med den rigtige behandling kan det holde endnu længere. Det er der flere og flere, som går op i, siger hun.

- Der er flere, som går op i, at det hele ikke skal være brug og smid væk, men at de hellere vil betale for godt håndværk.

Det kan Nicolaj Bruun Knudsen bekræfte.

- Der kommer mere og mere efterspørgsel på at bevare i stedet for at rive ned. Det er dyrere at bevare end at bygge nyt, men flere kommuner får støtte fra fonde til projekterne, forklarer han.

Når Nicolaj Bruun Knudsen og de ansatte er i gang med en restaureringsopgave, bliver de ofte stoppet af forbipasserende, som har lyst til at vide, hvad der skal ske.

Brænder for opgaverne

- Mange er interesserede i det, vi laver. De spørger til, om det bliver tro mod det gamle, hvilke materialer det bliver lavet i, og hvordan vi gør det, fortæller Nicolaj Bruun Knudsen.

- Vi giver gerne god tid til sådan en snak, for det er også spændende for os. Tit kan de lokale fortælle noget, som vi ikke vidste, fordi de måske selv er kommet i bygningen eller boet ved siden af den i mange år. Så får vi også en historie med, og det er sjovt at høre om.

De har også almindelige tømreropgaver i virksomheden, og det er ikke alle medarbejderne, der beskæftiger sig med restaurering.

- Vi har ikke bevaringsopgaver nok til alle medarbejderne, men vi har nogen, som virkelig brænder for bevarings- og restaureringsopgaverne, så jeg håber, at det er det, vi kan leve af på et tidspunkt, siger Nicolaj Bruun Knudsen og fortæller, at han bestemt ikke er den eneste, der går op i detaljerne og passionen for at genskabe det gamle.

- Det kan for eksempel være at skifte en plade i en dør, så den kommer til at se ud præcis som gør, og døren kommer til at køre perfekt, siger han.

Bevarer det gamle: Tømrer med passion for kvalitet og detaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce