Falck Schmidt er kommet tilbage

Jan Falck Schmidt er tilsyneladende ved at banke en succes op på ruinerne af det tidligere E. Falck Schmidt. Et af produkterne er monteret på køretøjet bag ham - udstyr som kan hejses op, mens soldaten bliver i sikkerhed bag panseret.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Falck Schmidt er kommet tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pæne tal og stor optimisme i militærvirksomhed

Optimismen er stor i Falck Schmidt Defence Systems, der producerer militært udstyr. Og selv om tallene stadig er i den beskedne ende, peger de på en kraftig udvikling.

Virksomheden har kun eksisteret i to år, men den er baseret på en del af aktiviteterne i den gamle Odense-virksomhed E. Falck Schmidt, som gik konkurs i februar 2005.

Og efter to regnskabsår tyder tallene på, at det er lykkedes for ejeren Jan Falck Schmidt at komme tilbage.

Tjener penge

Endnu er tallene ikke voldsomt store, men de har været positive i to år, hvor der faktisk er blevet tjent penge på at fremstille militært udstyr ved Odense Kanal - især til pansrede køretøjer.

Antallet af ansatte stiger meget kraftigt. Fra 2005 til 2006 er det næsten fordoblet, og i dag er der 50-60 ansatte, oplyser Jan Falck Schmidt.

- Vi er kommet ind på markedet igen efter det historiske lavpunkt omkring konkursen. Kun det første halve års tid, arbejdede vi med underskud, siden har der været plus, siger ejeren, der sammen med flere familiemedlemmer ejede E. Falck Schmidt.
Fakta
CVR. 28 49 02 59

Direktion: Jan Falck Schmidt

Bestyrelse: Henrik Bornebusch (formand), Frantz Ludwig Brechmann og Jan Falck Schmidt,

Ejer: Jan Falck Schmidt

Internet: www.f-sds.com

Beløb i mio. kr. 2005 (10 mdr.) 2006

Bruttofortjeneste 7,3 8,6

Resultat før skat 2,2 2,3

Resultat efter skat 1,6 1,6

Egenkapital 2,2 3,3

Antal ansatte 21 38

Kulfiber i stedet for stål

Falck Schmidt Defence Systems lever af tre produkter, som alle har udviklet sig godt: Elektronik til militære køretøjer, anlæg der kan køres op af køretøjerne, så soldaterne kan orientere sig uden at blotte sig, samt køretøjer og dele fremstillet af kulfiber i stedet. for stål.

Halvdelen af ordrerne kommer fra Nordamerika og halvdelen fra Vesteuropa, og kunderne er en blanding af andre militærproducenter og de nationale forsvar.

Ingen stor kapital

Det er lykkedes Jan Falck Schmidt at genrejse virksomheden uden den store kapital - ingen fremmede har skudt penge ind, aktiekapitalen begyndte på 575.000 kroner, og bankgælden er blot på to millioner kroner.

- Meget af den produktudvikling, vi har gennemført, har været for kundernes regning, forklarer Jan Falck Schmidt.

Han venter, at væksten fortsætter i år, som mindst skulle give et uændret overskud.

Falck Schmidt er kommet tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce