Tømrermester: Skolepraktik luller de unge i søvn. De skal ud på en rigtig byggeplads

Thomas Andersens medarbejdere har været med på byggeriet af Moesgaard Museum, og det er mere interessant end at bygge legehuse på en erhvervsskole. Arkivfoto: Martin Ballund

Tømrermester: Skolepraktik luller de unge i søvn. De skal ud på en rigtig byggeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tømrermester giver sit fag videre til de unge. Men skolepraktik dur ikke i forhold til byggepladsens liv.

Tømrermester Thomas Andersen elsker at se glæden i ansigtet på et ungt menneske, som netop har fået en aftale om at blive lærling i hans firma.

Den 66-årige tømrermester fra Skive har drevet sit firma gennem 38 år, og han har altid ansat mange lærlinge. De seneste fire-fem år er det kun gået stærkere med at få fyldt ordrebogen. Antallet af lærlinge er vokset fra seks til det dobbelte inklusive fire fra EUX i kombination med en gymnasieuddannelse.

- Vi har masser at lave. Vi mangler faglært arbejdskraft, så er folk mere villige til at tage lærlinge ind. Og så er der meget snak i medierne om at være ansvarlige og om, at vi skal flytte unge over til håndværksuddannelserne, lyder Thomas Andersens forklaring på væksten i antallet af lærlinge.

Moesgaard og Vestre Landsret

Ifølge Thomas Andersen giver skolepraktik trygge rammer, men ikke samme udfordringer og erfaringer som det at arbejde med uddannede kolleger på skiftende byggepladser. Thomas Andersen A/S har været med til at bygge det nye Moesgaard Museum ved Aarhus og Vestre Landsret i Viborg.

- Du møder kolleger, og motivationen er helt anderledes. Vi vil helst ikke have lærlinge, når de har gået i skolepraktik mere end et par uger, for så er de "lullet hen". Jeg har fået flere unge mennesker fra skolepraktik og bare det at se ansigtet på en ung mand, som skal hjem og fortælle far og mor, at nu skal han i lære. Dagen er reddet, ikke bare for ham, men også for os andre, siger Thomas Andersen.

- Det er noget helt andet at komme ud på en rigtig byggeplads frem for at bygge legehuse, og hvad de nu må lave indenfor. De unge har lyst til at komme ud i den virkelige verden, siger Thomas Andersen.

Smittende entusiasme

Og entusiasmen smitter af på arbejdsgiveren, og de skal have lov at give den gas med værktøjet.

- De kan tage hjem til far og mor og fortælle, hvad de har været med til at lave og se det, når de kører rundt i byen. Det er skønt at have med lærlinge at gøre, fastslår Thomas Andersen.

Tømrermester: Skolepraktik luller de unge i søvn. De skal ud på en rigtig byggeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce