Sundheden kører i Stilling


Sundheden kører i Stilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Toprent i Stilling skal sundhedsordningen til at stå på egne ben. Og det betyder at både ledelse og medarbejdere skal bakke op.

Hos Toprent i Stilling, lidt nordvest for Skanderborg, har de igennem det sidste halvandet år arbejdet med at medarbejdernes sundhed med hjælp fra Skanderborg Kommune. Det har blandt andet udmøntet sig i et løbehold, et ryghold og et fast indslag hver torsdag eftermiddag, hvor der er fokus på at få pulsen helt i vejret. Nu skal de stå på egne ben. Direktør Kim Kjærgaard Jørgensen og indkøbsassistent Helle Nørremark kommer her med bud på, hvordan man kan gøre det.

 

1
Virksomheden Toprent i Stilling fokuserer meget på medarbejdernes sundhed. Foto : Søren E. Alwan

Tag beslutningen - og bak op om den. Det er vigtigt at både medarbejdere og ledelse er med på den fra starten. For hvis vi bare kommer oppefra som ledelse og siger at nu skal vi gøre sådan og sådan, så har det ikke samme effekt.

 

2

Bed om hjælp til at komme i gang. Vi har fået meget hjælp fra Skanderborg Kommune, og det har været meget vigtigt i forhold til at komme i gang. For vi kan sagtens tage en beslutning om at ville gøre noget, men vi vidste ikke, hvordan vi kom i gang. Det har kommunen hjulpet meget med, især i form af oplæg og samtaler. Andre steder kan man alliere sig med for eksempel et fitnesscenter, men det handler om at få hjælp til at komme i gang.

 

3

Skyd ikke for højt fra starten, og lyt til hvad medarbejderne har lyst til. Vi har deltaget i DHL i en del år, og så kunne man godt forestille sig en situation, hvor vi sagde "så skal vi til at løbe ti kilometer", og så er der måske nogen, der ville falde fra. Men det behøver ikke at være så meget, det kan også bare være at holde walk n talk-møder, hvor man i stedet for at sidde i et mødelokale går en tur udenfor. Og så har vi bedt alle medarbejdere om at komme med ideer til, hvad de godt kunne tænke sig at lave.

 

4

Bak op om træningen, og det gælder igen både for ledelse og medarbejdere. Det er vigtigt, at det er et fællesprojekt, så en medarbejder ikke for eksempel oplever at chefen kigger skævt til en, når man går ud til træning i en travl periode eller at ens kolleger synes at det er i vejen at man går. Men vi kan heller ikke som ledelse sidde og forsvare en sundhedsordning, hvis ikke medarbejderne er med på den.

 

5

Hold den kørende. Det er den fase, vi er kommet til nu, og det er måske også den mest udfordrende - at holde den i gang, når vi selv skal stå for det. Vi har udnævnt nogle ambassadører for ordningen og nogle holdledere, som skal sørge for træningen og sørge for at gejsten bliver holdt oppe. Og så skal vi som ledelse blive ved med at tro på det og evaluere ordningen, så den bliver holdt i live.

Sundheden kører i Stilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce