Sådan kan det gøres

Odense-klubben Kildemosens Boldklub har i løbet af fem år fået fire gange så mange kvinder til at spille fodbold.

I Kildemosens Boldklub i Odense er antallet af kvindelige fodboldspillere på fem år firedoblet. En stor del af fremgangen kan tilskrives større fokus på kvindefodbold og en ihærdig sønderjyde, Pernille Teichert, der i 2012 flyttede til Odense for at studere på SDU. Hun er medlem af bestyrelsen og ansvarlig for dameafdelingen i Kildemosens Boldklub.

 

- Da jeg startede i klubben, var vi cirka 15 kvinder og kun fem til træning. Nu er vi omkring 65 aktive og fire-fem stykker på barsel. Vi har to 11-mandshold og et syvmandshold, og det højest rangerede hold spiller i Fynsserien. Vi er i alderen 20 til 40 år, siger Pernille Teichert, der er 25 år og i sommer blev færdiguddannet cand.merc. 

 

- For nogle år siden fik vi en ny træner, Peter Illum, som er virkelig passioneret og går op i kvindefodbold. Vi fik gang i hjemmesiden og de sociale medier og aktiverede folk. Så har det spredt sig som ringe i vandet, og der kommer flere og flere.

 

- Vi fik lavet arrangementer i klubben, hvor vi lavede det, kvinderne gerne ville, så det ikke kun var det, mændene ville lave. Vi har blandt andet haft sønderjysk kaffebord, så det blev kaffe og kage i stedet for øl og værtshus. Ved nogle fester har vi haft cider og drinks i stedet for kun øl, og damerne fik lov at bestemme musikken, siger Pernille Teichert, der stammer fra Broager ved Sønderborg.

 

- Vi har fremmet fællesbadet. Det er vigtigt, at man bader sammen med de andre efter træningen. Det giver større samhørighed. Man skal ikke bare komme med sine fodboldstøvler og tage hjem igen. Da jeg selv startede i klubben, cyklede jeg hjem efter træningen og gik i bad hjemme. Men det har ændret sig, og vi har en omklædningsrumkultur. Nu kommer folk og siger, "Pernille, jeg har husket håndklædet." Vi er ikke ligeglade med, om folk er der.

 

- Selv om vi er flere kvinder end mænd i klubben - de er cirka halvt så mange som os - så er det stadigvæk kvinderne, der har det lille omklædningsrum. Vi accepterer, at mændene er der, og jeg tror også, mændene synes, vi giver et frisk pust til klubben, siger Pernille Teichert, der selv spiller fodbold i Kildemosens Boldklub.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.