Den fynske cateringvirksomhed Kai Thor arbejdede målrettet og energisk på at blive leverandør af mad til det enorme byggeri af Facebooks datacenter i Odense.

Den fynske cateringvirksomhed Kai Thor åbnede mandag 31. juli kantinen på en af Danmarks største byggepladser, hvor Facebooks datacenter i Odense skal opføres. Her giver direktør Mark Blæsbjerg fem punkter, der var med til at sikre ham den store ordre fra det internationale entreprenørfirma Mace.

1)

Vi har brugt meget tid og energi på at sætte os ind i kundens behov, før vi lavede vores tilbud. Vi har talt meget med dem om, hvad de vil have, og desuden har vi forsøgt at finde ud af, hvor de gerne vil hen. Det er ikke en bestilling, hvor de siger, at det skal være sådan og sådan - vi har forsøgt at give dem mere, end de selv kunne bestille.

2)

Det er vigtigt at have referencer, som kan sige god for os. For eksempel er vores leverandør, BC Catering, blevet spurgt, det samme er Udvikling Fyn (et kommunalt erhvervsudviklingsfirma, red.). Vi har tæt kontakt til Odense Kommune, som vi samarbejder med om uddannelse, praktik og den slags, så den har også kunnet fortælle Mace om os. Det er klart, at uden gode referencer er det meget svært at få den slags ordrer.

3)

I denne sag har det været meget vigtigt, at vi har stor erfaring. Vi har gjort det her før, og det beroliger en kunde. Vi stod blandt andet for kantinedriften, da Ikea byggede i Odense og Aalborg, som er en meget sammenlignelig opgave. Jeg har vist Mace et væld af beskrivelser, billeder, produktionsplaner, tegninger af kantinernes opbygning og den slags. Det har meget konkret vist dem, at vi ved, hvad det drejer sig om.

4)

Medarbejderne har været det allervigtigste i arbejdet med at få opgaven på Facebook-byggeriet. Vi har haft kort tid til alle forhandlinger, forberedelser og praktiske opgaver, så mange ansatte har lagt et meget stort arbejde - også fordi det har været kompliceret med sikkerhedskrav, sikkerhedskurser og andre lidt usædvanlige forhold.

Jeg tror ikke, at vores driftchef på forhånd havde regnet med, at han skulle bruge sin juli-weekend på at samle elementer til kølerummet på byggepladsen, men det gjorde han. Fordi det skulle stå klart mandag morgen, og fordi han var den, der havde tid til det.

5)

Det er en rigtig god idé at invitere kunden hjem. Vi havde Maces folk på besøg i vores køkken, hvor de selv kunne se, hvordan alting foregår. De fulgte grøntsagerne fra de kom ind i huset, til kokkene havde snittet dem, de så hvordan vi lavede fond helt fra bunden, og fik set vores vaskemaskine, der nærmest er en stor robot. De kunne selv bedømme vores flow og samarbejdet. Det har haft meget stor betydning.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Begyndte med 50 personer: Sådan fik Kai Thor Facebook-ordre

Begyndte med 50 personer: Sådan fik Kai Thor Facebook-ordre

8
Laver mad til Facebook-håndværkere: Kæmpe-ordre til Odense-virksomhed

Laver mad til Facebook-håndværkere: Kæmpe-ordre til Odense-virksomhed

2
Fagforeninger: Svært at skaffe folk

Fagforeninger: Svært at skaffe folk