sådan kan det gøres

Unique Products har i 25 år udviklet og produceret økologiske hår- og kropsplejeprodukter.

Økologisk kosmetik, shampoo og lotion. Det er nogle af produkterne fra Unique Products, som blev dannet for 25 år siden.

Produkterne er udviklet og produceret i Erritsø - og godkendt af Ecocert, som er en international økologisk certificering. 

Virksomhedens ejere er Hanne Vernegreen Rasmussen og Jørgen Theils Mortensen, som også danner par privat og bor i Strib. Her giver Hanne Vernegreen Rasmussen gode råd til at skabe en grøn virksomhed.

1
billede
Hanne Vernegreen Rasmussen og Jørgen Theil Mortensen skaber økologiske hår- og hudplejeprodukter i Unique Products. Foto: Jacob Schultz

- Vi får alt vores energi fra vindmøller. Vi har et certifikat fra Trefor, der beviser det. Det er et vældigt godt salgsargument for udenlandske kunder. I Tyskland kan man slet ikke få sådan et certifikat.

2

- Vi er meget bevidste om at genbruge alt, der kan genbruges. Modtager vi en papkasse, der er fin nok til at blive sendt igen, så gør vi det. Det samme gælder smulder (til at beskytte produkterne, red.) og krøllet papir, som vi får fra vores leverandører. Alt samles i en stor sæk og genbruges.

3

- Meget af det med at være grøn kommer, når du produktudvikler. Vi bruger mange "let genskabelige kilder". Det er for eksempel kartofler, majs og korn. Ting som genskabes hurtigt. I modsætning til for eksempel træ eller andre kilder, der genskabes langsomt. Alle vore vaskeaktive stoffer laves på basis af det. Det er det, der får din shampoo til at skumme og vasker dit hår rent.

4

- Vi tager det et skridt videre end bare at bruge økologiske ingredienser. Vi tænker meget i bæredygtighed. Vi kigger også på helhedsperspektivet. Eksempelvis er vores hovedingrediens valle. Det får vi fra Thise Mejeriet. Valle er et reststof fra osteproduktionen. Det er bæredygtigt at lave kosmetik, hvor du ikke bruger et levnedsmiddel, men et reststof fra et levnesmiddel. Og så indeholder valle i øvrigt mange proteiner, vitaminer og mineraler, som er gode for huden og for håret. Vi tænker også på at få lokale råvarer. I stedet for at få dem fra Kina, vil vi gerne have dem fra Europa og i bedste fald fra Danmark.

5

- De kunder, vi henvender os til, betaler gerne lidt ekstra, fordi det er certificerede økologiske produkter, som er bæredygtige. Vi lægger vægt på at informere, og på den måde har vi meget gennemsigtighed. Det er en del af det produkt, vi sælger. Vi påstår ikke bare, vi er økologiske. Vi kan bevise det.

  • fyens.dk