Husk at lytte til kroppen og mavefornemmelsen


Husk at lytte til kroppen og mavefornemmelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Emplate har de det seneste år hjulpet butikscentre med at samle data om kundernes færden - på kundernes præmisser. Som iværksættere har de gjort deres erfaringer - og fået deres tæsk, som den ene medstifter siger.

AARHUS: Som nystartet virksomhed er der i sagens natur mange erfaringer, man skal gøre sig og mange fejl, man skal lære af. Begge dele har virksomheden Emplate, der er nomineret til Entrepreneur of the year, oplevet og her fortæller medstifter Simon Staack om deres erfaringer fra dem.

1
På Emplates kontor i det nordlige Aarhus hænger der masser af kunst på væggene. Det er nemlig bevist at det øger kreativiteten. Foto: Flemming Krogh

Spørg om hjælp, men vær selektiv. Når man starter en virksomhed, leder man efter den rigtige retning og den rigtige strategi, og der er det vigtigt at spørge de rigtige. Man kan sammenligne det lidt med at spørge efter vejen til et pizzeria, når man er på ferie. Så peger folk dig også i retning af noget, og så er det vigtigt at lytte til de rigtige.

2

Du må aldrig fokusere på en teknologi. Fokuser i stedet på kundens udfordringer, og hvordan man kan løse dem. Der findes altid en teknologi, som kan løse lige netop din kundes udfordringer, så den kan man altid finde. Derfor er vi også gået fra at være meget teknologifokuserede til at være fokuserede på kundernes behov.

3

Fokuser på en ting i stedet for en helt masse forskellige ting. Vi bevæger os i en niche, i kraft af at vi jo kun beskæftiger os med butikscentre og intet andet. Det er vi meget få virksomheder, der gør, og når vi nærmest er de eneste der arbejder med det, bliver vi også rigtig gode til netop det.

4

Stop med at skrive forretningsplaner. Det er spild af tid. Vi har skrevet rigtig mange planer på helt op til 35-40 sider planer, som vi oven i købet læste grammatik-korrektur på - det var alt for meget. Rådet må i stedet lyde at prøve det af og at lave hypotese-tests. På en eftermiddag kan vi nå at teste meget mere end vi kan nå at skrive i planer.

5

Lyt til din krop og til din mavefornemmelse, og diskuter de ting, som ikke kan måles. Hvis vi tager det første sidst, så kan der komme mange gode aha-oplevelser ud af at snakke om ting, som falder ind under "jeg ved ikke hvorfor, men det giver mening sådan her"-kategorien. Af samme årsag er det også vigtigt at tage noget tid til at holde fri. Det er tit på de tidspunkter at tingene falder på plads. Og så er det vigtigt at lytte til kroppen. Hvis det føles som om at noget rumsterer i maven, så er det nok fordi der skal gøres noget.

Husk at lytte til kroppen og mavefornemmelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce