Formandspost

Direktøren for den almene boligadministration Bovia i Kolding, Per Nielsen, overvejer at stille op som modkandidat til Kolding-ejendomsmægleren Morten Hansen i spillet om at blive den nye formand for bestyrelsen i energiselskabet Ewii.

Ewii: Spillet om den vigtige post som formand for bestyrelsen i det skandaleramte jysk-fynske energiselskab Ewii kan ende i et kampvalg, når repræsentantskabet mødes tirsdag den 15. august for at rydde op efter den fyrede koncerndirektør Knud Steen Larsen og den tidligere bestyrelsesformand, den socialdemokratiske borgmester i Middelfart Steen Dahlstrøm.

Bestyrelsesmedlem i Ewii og direktør for det almene boligselskab Bovia i Kolding, Per Nielsen, fortæller nemlig, at han overvejer at stille op som modkandidat til formandsposten, hvor et andet Ewii-bestyrelsesmedlem og ejendomsmægler i Kolding, Venstremanden Morten Hansen, allerede har meldt sig som kandidat.

Sagen kort

Efter en række afsløringer af kritisable forhold i ledelsen af den jysk-fynske energikoncern Ewii fratrådte den magtfulde og dominerende topchef Knud Steen Larsen den 13. juni.Fyringen kom i kølvandet på en måneds afsløringer af Knud Steen Larsens sammenblanding af koncernens og egne private investeringer, kritikken af hans egen, konens og to sønners deltagelse i sponsorerede luksusrejser samt kritik af direktionens løn, der siden 2010 næsten var fordoblet til 9,7 millioner kroner.

Efter fyringen afviste bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm, den socialdemokratiske borgmester i Middelfart, at årsagen til Knud Steen Larsens fratrædelse skulle være inhabilitet eller de foretagne luksusrejser. I stedet lagde bestyrelsesformanden vægt på, at årsagen til fyringen skulle holdes hemmelig "efter gensidig overenskomst".

Siden fyringen kom der en stribe nye afsløringer af Knud Steen Larsens magtfulde ledelsesstil. Blandt andet afsløringerne af de mistænkelige udbudsrunder samt kritikken fra flere tidligere ejere af virksomheder, der var blevet opkøbt af Ewii de seneste år.Efter stort pres og barske udmeldinger fra medlemmer af repræsentantskabet i Ewii om en mistillidserklæring til hele den siddende bestyrelse meddelte bestyrelsesformanden, Middelfarts socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm, den 12. juli, at han trækker sig.Ejendomsmægler og kandidat for Venstre til ved det kommende valg til byrådet i Kolding, Morten Hansen, har meldt sig som kandidat til formandsposten, der blandt andet kommer på dagsordenen ved et fremrykket repræsentantskabsmøde tirsdag den 15. august, hvor alle sagerne og den omfattende kritik i energikoncernen skal gennemgås.

Det er blandt andre den konstituerede formand for bestyrelsen, Carl Christian Poulsen, samt bestyrelsesmedlem og tidligere borgmester i Kolding, socialdemokraten Per Bødker Andersen, der ifølge avisen Danmarks oplysninger er i gang med at bane vejen for Per Nielsen.

Selv bekræfter Per Nielsen, at han er i spil som formandskandidat, men at han endnu ikke har truffet den endelige beslutning:

- Jeg har sagt, at jeg ikke er afvisende over for at stille op, men jeg har brug for opbakning som formand, siger Per Nielsen og tilføjer:

- Jeg har brug for, at der skabes ro og tillid omkring Ewii-koncernen.

Jeg har brug for, at der skabes ro og tillid omkring Ewii-koncernen.

 

Ikke et personspørgsmål

Per Nielsens interesse for formandsposten kommer, efter et andet bestyrelsesmedlem, Venstremanden Morten Hansen, meldte sig som formandskandidat i kølvandet på Steen Dahlstrøms exit.

Per Nielsen understreger, at han nu vil afvente et møde med en række repræsentantskabsmedlemmer fra Kolding-området mandag samt et afgørende bestyrelsesmøde i Ewii tirsdag:

- Formandsvalget skal ikke blive et personspørgsmål, og det skal ikke ende ud i en større kamphandling, men når jeg overvejer at stille op, er det naturligvis, fordi jeg mener, jeg kan bidrage med min erfaring på området, siger han.

Per Nielsen tilføjer, at han endnu ikke har afgjort, hvornår han vil melde ud om, hvorvidt han stiller op til kampvalget eller ej.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Efter undersøgelse i Munck Gruppen: Ewii-leverandør frikender sig selv

Efter undersøgelse i Munck Gruppen: Ewii-leverandør frikender sig selv

Efter undersøgelse i Munck Gruppen: Ewii-leverandør frikender sig selv

Efter undersøgelse i Munck Gruppen: Ewii-leverandør frikender sig selv