Debat: Sælg Tankefuld tilbage til greven
Af: Karen Wengel, byrådskandidat for DF, Sankt Jørgensvej 76, Svendborg

"En møgsag i Tankefuld" er en del af dagens hovedoverskrift i Fyns Amts Avis søndag den 19. marts.

Cykelstien til 1,3 millioner kroner skal fjernes. Det er ikke kun den famøse cykelsti, der er en møgsag, det er i min og mange andres optik hele Tankefuldprojektet. Dette projekt var allerede ved køb af de 103 hektar jord et kæmpeflop. Flere og meget bekostelige forsøg på at befolke ødemarken har kun haft meget lidt effekt på lysten til bosætning. Sidste meget dyre tiltag var forlængelsen af Johannes Jørgensens Vej. Hvad har det bevirket? Nu skal vi så lægge ører til, at den dyrt tåbeligt anlagt cykelsti skal nedlægges, fordi denne er projekteret med hovedet under armen. Igen og igen bliver vores skattekroner anvendt til meget dyre konsulenter, der sikkert på sædvanlig vis skal indover i forsøget på at afsætte det usælgelige.

Stop dog dette vanvid. Vi er måske heldige, at vi om 100 år kan se resten af 1. etape være fuldt bebygget. I modsat fald kan vi trøste os med, at der er plads - ja rigeligt med plads til både kogræsserlaug, åndemanere, Grønlandsk trommedans og navlepilleri. Mulighederne er mange. Resten af jorden kan vi tilbyde sælgeren,Christian greve Ahlefeldt-Laurvig, at tilbagekøbe på favorable vilkår. Han har jo i forvejen både så- og afhøstningsretten samt oppebærer EU-støtte af jorden og har som den eneste haft glæde af projektet.

Svendborg byråd skal ved næste valg besættes af politikere, der tør tage kampen om mod det kommunale projektmageri og dermed standse tåbelige beslutninger som Tankefuld i opløbet.