Tidligere landbetjent: Forkert af politikerne at lukke politistationer

Forhenværende landbetjent på Langeland, John Arly Henriksen, blev overflyttet til Svendborg Politi for tre år siden. Han oplever konsekvensen af, at der bliver længere mellem borgerne og politiet. Arkivfoto: Tim Kildeborg

Tidligere landbetjent: Forkert af politikerne at lukke politistationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Arly Henriksen fra Svendborg Politi er tidligere landbetjent på Langeland, og han er kritisk over for lukninger af nærpolitistationer. Det går ud over det forebyggende arbejde, mener han.

- Det er at stikke folk blår i øjnene, siger John Arly Henriksen.

Han er ikke begejstret over den udvikling, der sker hos politiet. Med 37 års erfaring som betjent på CV'et har han oplevet en lang række reformer inden for politiet gennem årene, heriblandt otte år som landbetjent på Langeland.

- Forskellen fra i dag og dengang er, at vi kunne være langt mere lokalt forankret og hurtigt kunne tage fat på eksempelvis de unge, som var ved at ende i noget forkert, siger han og fortsætter:

- Det er sværere nu med centraliseringen og langt mere bureaukratisk, når vi skal have fat på kommunerne, og det går ud over det forebyggende arbejde.

Politikere er gået for langt

På Fyn er politiet blevet centraliseret til Odense og Svendborg, mens Ærøskøbing har kunnet beholde sin politistation. I 2016 lukkede politistationen i Rudkøbing, og John Arly Henriksen blev overflyttet til Svendborg Politi, som dækker Sydfyn og Langeland. Det færre antal af politistationer både på Fyn og i resten af landet ærgrer ham.

- Det gør et indtryk hos de unge, når der står foran en mand i uniform, og bare én betjent i landområderne kan gøre en kæmpe indsats, siger han.

John Arly Henriksen peger også på trygheden i befolkningen ved at have flere nærpolitistationer rundt om i landet.

- Det har en psykologisk effekt i samfundet, at man viser synlighed rundt om i det lokale og har dialogen med borgerne, men den tid er der ikke i dag, siger han.

Ved siden af jobbet som betjent sidder John Arly Henriksen også i Svendborg Byråd for Socialdemokratiet, og han har fulgt med i debatten om regeringens initiativ fra 2018 til at oprette mobile politienheder, som kører rundt i byerne, samt et udspil om 150 nye nærbetjente i det kommende års tid.

- Det er jo fint nok, at der kommer mobile politienheder ud og besøger byerne, men det er slet ikke nok, når de bare er der et par timer og kører igen, siger han.

John Arly Henriksen håber, at politikerne på Christiansborg vil lytte til bekymringen mod centraliseringer.

- Politikerne må få nogle af nærpolitistationer tilbage, de er gået for langt i deres reformer, siger han.

Tidligere landbetjent: Forkert af politikerne at lukke politistationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce